Jouw culturele bucketlist voor de zomer

Cultuurtips Zomer 2018

Marie

"Een heel zwaar leven"

Voor openluchtevents in een prachtige setting moet je in het Rivierenhof in Antwerpen zijn. Onze aanrader: het optreden van de hilarische Nederlandse comédienne Brigitte Kaandorp op 24 juli. Haar eerste show, een paar dagen eerder, is hopeloos uitverkocht dus haast je om te ontsnappen aan je heel zwaar leven.

Nog enkele leuke details: elke vrijdag zijn er gratis optredens in het Rivierenhof, en als je in groep zes tickets voor hetzelfde concert koopt, krijg je een gratis fles cava! Santé!

Brussel bloeit

Van 16 tot 19 augustus wordt de Brusselse Grote Markt omgetoverd in een bloementapijt dat geïnspireerd is op Guanajuato, een Mexicaanse regio met een rijke bloementraditie. De Grote Markt wordt bedekt met meer dan 500.000 bloemen, die zo dicht bij elkaar staan dat ze hun eigen microklimaat creëren. Overdag kun je het spektakel aanschouwen vanop een balkon van het stadhuis, en 's avonds is er een licht- en klankshow. 

Een dagje naar Muzee

Mu.ZEE is een museum in Oostende voor Belgische kunst en je kunt er de hele zomer de expo James Ensor - Dromen van parelmoer bezoeken. Oostende was de thuisstad van Ensor en dat merk je. In zijn schilderwerken is de zee nooit ver te zoeken, aangezien dat voor Ensor een manier was om zijn publiek in vervoering te brengen. 

Pool Is Cool

De Bozar heeft net als vorig jaar ook nu een Open Air expo voorbereid - met gratis toegang. De Brusselse landschapsarchitect Bas Smets maakt een tijdelijke openbare installatie in samenwerking met Pool Is Cool, een burgervereniging die ijvert voor meer zwemplekken in de oplucht in Brussel. De installatie is te vinden naast het Paleis voor Schone Kunsten en combineert aangeplante bomen en een shadow pool tot een groene ontmoetingsruimte, inclusief zomerbar.  

Ode Gand

Een knallende afsluiter van je zomer: het vuurwerk op Ode Gand, een stadfestival dat 15 september plaatsvindt op en rond de Gentse wateren. Er zal onder andere muziek, dans, theater en acrobatie te zien zijn, en naar goede gewoonte wordt er op de laatste avond vuurwerk afgeschoten tijdens een groots lichtspektakel. Dit is ook het ideale moment om de Gentse Graslei-bootjes eens uit te testen, want een ticket voor Ode Gand geeft je toegang tot alle concerten én de bootjes.