Blow de competitie away met jouw pennenvrucht

Blow-up expo

Centrum voor beeldexpressie en Creatief Schrijven vzw

Katelijne
  • De Antwerp Tower
  • 15 jul tot 04 sep 2016
Google maps
location

Tijdens de zomermaanden kan je in Antwerpen van het uitzicht genieten. Niet enkel word je getrakteerd op een adembenemend panorama van de stad, in de Antwerp Tower kan je eveneens terecht voor een langzaam uitdijende schat aan fotomateriaal. 

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, of dat beweren ze althans. Onderschat echter de kracht van enkele goedgekozen woorden, tot de verbeelding sprekende metaforen en een catchy rijmschema niet. De Blow-up expo in Antwerpen, een samenwerking tussen Creatief Schrijven en het Centrum voor Beeldexpressie, gaat dan ook iedere week op zoek naar die woordenpracht om één van de foto's in de expositie op te luisteren. 

Fenomenale foto's en wonderlijke woordencomposities

Tijd om je dichttalent hoog van de toren te blazen (pun intended) en mee te dingen naar je eigen plaats in de expositie. Hoe doe je dat? Iedere week krijg je de kans om een uitverkoren foto van een gedicht te voorzien. De opdrachten kan je hier terugvinden. Zend voor zondag je portie poëzie in en op maandag verneem je of je de lauwerkrans op je hoofd mag planten.

Geen schrijfgrage vingers, maar wel een scherpe blik? Breng dan zeker ook een bezoek aan de toren, vergezeld van je mooiste kiekjes. Je kan er je foto's 'opblazen', vandaar de titel van de expo, op tegels van 80 op 120 centimeter. Nog een kwak behangerslijm en je foto maakt deel uit van de tentoonstelling. Wanneer? Iedere woensdag tot zaterdag van twaalf uur 's middags tot acht uur 's avonds draaien de kopieermachines on your demand.

Is de zomer te warm om productief te zijn, maar ben je toch best nieuwsgierig naar de creatieve hersenspinsels die tentoongesteld worden? Klim tot de zesde verdieping van De Antwerp Tower. Wat je zal aantreffen is moeilijk te voorspellen. De pop-up tentoonstelling wordt alsmaar aangevuld en is dus steeds aan verandering onderhevig. Spannend, toch? 

Niks, nada, nougabollen

Je raadt het al, dat is het prijskaartje van deze tentoonstelling. Nog de hele zomer deint de exhibitie uit. Ook als je de hele dag moet werken, blijf je niet op je honger zitten. De deuren van de A-Tower zwaaien iedere ochtend om elf uur 's morgens open en sluiten pas om twee uur 's nachts. Perfect als midnight snack. In het weekend heeft de ochtendstond goud in de mond en kan je al om negen uur binnen.

Je ademt alliteraties en staat te popelen om je schriftelijk geluk te beproeven? Hier klikken is de boodschap. Dezelfde muisbeweging is van toepassing wanneer je je doos vergeelde foto's wilt uitvergroten. Voor de Facebookpagina van de tentoonstelling, kan je hier terecht.