C-mine Upcyling Week

Out with the new, in with the old

Genk

Pieter Claes
  • C-Mine
  • 16 tot 24 sep 2016
Google maps
location

Van zestien tot en met vierentwintig september staat C-mine een week lang in het teken van design, recycling en upcycling. Met designers die afgedankte spullen een nieuwe identiteit aanmeten, ze exposeren en nadien veilen tijdens De Veiling der Dingen, maar ook met closet- en stocksales, repaircafés en allerhande workshops.

De Veiling der Dingen 

Verschillende ontwerpers gaan in opdracht van collectief ONBETAALBAAR aan de slag met afdankertjes. Van kapotte of vergeten meubelstukken, halve deuren of tweepotige tafels tot zelfs designstukken en exclusieve antiek. Maar ook restjes hout, ijzer of stof kunnen dienen. Hun creaties krijgen een nieuwe identiteit en worden daarna van de hand gedaan door middel van een veiling.

Je kan van 17 tot en met 21 september komen piepen naar de ontwerpers terwijl ze hun genie voor je ogen de vrije loop laten. ONBETAALBAAR pimpt heel C-mine namelijk tot één groot open atelier. 

Something old, something new 

Naast de fratsen van ONBETAALBAAR staan er ook nog meerdere repaircafés (met verschillende edities rond bijvoorbeeld electronica, fietsen...) en een closet- en stocksale (18 september) op de agenda. Op 17 september kan je bovendien je oude platen komen droppen en naar huis gaan met vers luistervoer, op de Genkse platenruilbeurs (in samenwerking met George and the Bear). 

 

Wil je echt het hele programma kennen? Hier brandt de spaarlamp!