CIAP: gepassioneerd door het verleden

CIAP

Het Kabinet: Steven Vandervelpen

Stijn

Steven Vandervelpen

© Steven Vandervelpen

Google maps
location

Met Het Kabinet geeft CIAP (Vereniging voor Actuele Kunst) de kans aan aanstormend talent om hun werk een  maand lang tentoon te stellen. Deze maand is Steven Vandervelpen aan de beurt.

Steven Vandervelpen, geboren en getogen in Limburg, voelt zich duidelijk in zijn sas op eigen grondgebied. De voorbije vijf jaar stelde hij maar liefst zestien keer zijn werk tentoon in de eigen provincie. Niet onlogisch, aangezien de Limburgse streek met zijn rijke verleden een grote rol speelt bij zijn werk. 

Doordat vader en grootvader hem van jongs af aan fantastische verhalen vertelden uit hunnen tijd, raakte Vandervelpen gepassioneerd door nostalgie en het verleden. Deze twee elementen zijn de bouwstenen van zijn werk.

Vandervelpen zoekt in kringloopwinkels en op rommelmarkten naar oude beelden waar een verhaal achter zit. Door die beelden te bewerken en te combineren, wordt een ontrafeld hersenspinsel van bewerkte herinneringen gecreëerd. Het resultaat? Installaties die een nostalgisch geheel vormen, en die voor iedereen op een andere manier herkenbaar zijn. 

 

De tentoonstelling loopt nog tot 31 januari in CIAP.