De Grote Post opent met spetterende vierdaagse

Nieuw cultuurseizoen Oostende

CC De Grote Post - Vrijstaat O. - Dienst Cultuur Oostende

Pieter Claes

Foto’s voor De Grote Post opent met spetterende vierdaagse

Het Weiss-effect

Google maps
location

Van 25 tot 28 september trekt CC De Grote Post (nog meer dan anders) alle registers open om het nieuwe cultuurseizoen feestelijk in te leiden. Het startschot wordt gegeven door The Ostend Street Orkestra, tijdens de alweer achtste editie van Oostendse Avond. Wij geven jullie alvast enkele tips mee om je agenda te spijzen. 

Het Weiss-effect 

Hof van Eede 

Zaterdag 27/9 - CC De Grote Post - 15u 

Zussen Louise en Ans Van den Eede – dochters van acteur en theatermaker Peter Van den Eede – zijn met Het Weiss-effect aan hun derde coproductie toe. Met hun debuut Waar het met de wereld naartoe gaat daar gaan wij naartoe vielen ze twee jaar geleden op Theater Aan Zee al eens in de prijzen, en ook Het Weiss-effect kruipt weer onder de huid. Drie personages geraken zo in de ban van de kunstenaar Edgar Weiss dat ze zichzelf uit het oog verliezen. Hun obsessie wakkert enerzijds nu levenslust aan, maar anderzijds komt het voortbestaan van hun eigen identiteit onder druk te staan. Bonus: op zondag kan je vanaf 10u ontbijten met de familie Van den Eede – al moet je je daarvoor wel inschrijven. 

Krakk Kunstencollectief 

Zondag 28/9 - Muscarstraat 10 - 14u-18u

Krakk is het geesteskind van het kwartet Jan Duytschaever, An Deceuninck, Joke Neyrinck en Hans Defer. Het viertal blies Krakk leven in om meer te zijn dan simpelweg een opeenstapeling van respectievelijke oeuvres. Samen stonden ze aan de wieg van een mobiel atelier waar door intensieve samenwerking korte projecten uit de grond schieten en waar kunstenaars terecht kunnen om hun horizonten en tegelijk ook hun netwerk te verruimen. 

Schrik om met je gezicht tegen de muur te lopen? Te laf om tegen de stroom in te zwemmen en te experimenteren? Dan ga je beter een dagje aan het strand liggen bruinen. 

Expo Stijn Felix 

26/9 – 21/12 - Vrijstaat O. - 20u 

Stijn Felix – getogen in Oostende maar verkast naar Gent – is een grafische homo universalis. Of een artistieke, schizofrene weirdo, afhankelijk van wie de biografie schrijft. 

Humor en horror gaan hand in hand met zwartgalligheid en subtiele flashbacks naar lang vervolgen exotische kunstvormen. Felix mocht het artwork voor Anatomie van de Melancholie voor zijn rekening nemen, het nieuwe album van pianist Jan Swerts. Die laatste speelt overigens bij wijze van inleiding een intimistische set voorafgaande aan de opening van de expo.