De vuurspuwende fabelwezens en klokkenspelen van We Are Kelly

Small Strong Black

Mister Bean

Pieter
  • Mister Bean
  • 13 nov 2016 tot 31 jan 2017
Google maps
location

Illustratrice, vormgeefster en character designer We Are Kelly neemt vanaf 13 november de Leuvense koffiebar Mister Bean over. De Antwerpse kampeert er met de expo Small Strong Black, een selectie van werk uit haar surrealistische project CHIMERA. 

Een tikkeltje duister

Onder de noemer CHIMERA toont Kelly De Meyer zwart-wit en ingekleurd werk op diverse dragers, van ingekaderde prints tot afdrukken op stof of porseleinen borden. Haar beeldenverhaal voert je mee naar een onderhuidse droomdimensie, waar de kunstenares haar toeschouwers een spiegel hoopt voor te houden. De Meyer neemt de relatie tussen externe affectatie enerzijds en interne beleving anderzijds minutieus onder de loep. Allemaal een tikkeltje duister dus, met als centrale vraag de complexe verhouding tussen mens en beest. 

Over vuurspuwende fabelwezens en klokkenspelen 

De Meyer: "Aangezien symboliek, surrealisme, poëzie en psychologie de voornaamste dragers zijn in mijn oeuvre, rest me enkel nog de ontleding van de zorgvuldig gekozen titel Chimera. Deze licht een tip van de sluier op over de inhoud van dit complex project."

De naam chimera verwijst namelijk naar een vuurspuwend mythologisch fabelwezen met het hoofd van een leeuw, het lijf van een geit en de staart van een schorpioen. Daarnaast slaat chime in het Engels ook op het geluid geproduceerd door een bel of klokkenspel. To chime in betekent dan weer iemand onderbreken tijdens een betoog, of net "harmonieus samengaan". 


De Meyer exposeerde haar werk in april al tijdens De Invasie van AntwerpenSmall Strong Black opent op 13 november en is nog tot en met 31 januari 2017 te aanschouwen in Mister Bean