Deze artiesten verlegden hun grenzen. Letterlijk.

Expo: ORDER BORDER DISORDER

Imge Özbilge en Siir Özbilge exposeren in Antwerpen

Janne

Twee artiesten, twee nieuwe landen. Samen verkennen Imge en Siir Özbilge hun persoonlijke grenzen en wat het betekent om je land te verlaten en je grenzen letterlijk en figuurlijk te verleggen.

Imge Özbilge is Turkse, groeide op in Wenen en kwam naar België om te studeren aan het KASK. Nu woont en werkt ze in Antwerpen als tekenaar, schilder, filmmaker en meer. In mei 2017 mocht ze met haar kortfilm Camouflage afreizen naar het Filmfestival van Cannes

Siir Özbilge koos Italië als nieuwe thuis, na passages in Oostenrijk, Spanje en haar thuisland Turkije.

In de politiek geladen expo ORDER BORDER DISORDER reflecteren de twee artiesten over grenzen en vrijheid: waar we in de 21ste eeuw geloven dat we een grote vrijheid genieten, wordt in de VS de bouw van een muur gepland en kunnen mensen uit moslimlanden hun familie daar niet meer bezoeken.

Wordt er wel genoeg gepraat over de fysieke en mentale grens die op dit moment gecreëerd wordt tussen Oost en West door politici en door vooroordelen? Imge en Siir Özbilge geven je stof tot nadenken met een reeks unieke kunstwerken in de eerste en enige galerij in België die gespecialiseerd is in kunst uit het Midden-Oosten.

ORDER BORDER DISORDER, van 9 november tot en met 21 december 2017 in Pedrami Gallery, Verbindingsdok - Westkaai 10 in Antwerpen. Vernissage op 9 november van 18u tot 21u. Met screenings van de prijzenwinnende kortfilm Camouflage.