Deze expo toont hoe oude Hollywoodsterren zich bezatten

Booze in Hollywood

Jenevermuseum Hasselt

Pieter
Google maps
location

In Hasselt kan je nog tot 7 januari Booze in Hollywood bezoeken. Die fototentoonstelling werpt een blik op het Hollywood van de jaren twintig tot zestig, toen het nog in de mode was om te diep in het glas te kijken. 

De grootste sterren (en drinkers)

Het Hasseltse Jenevermuseum breekt voor Booze in Hollywood uit haar muren. In acht verschillende horecazaken kan je foto's van grote sterren (en grote drinkers) bewonderen en bovendien genieten van een drankje of een gerecht, volledig in de sfeer van The Golden Age of Hollywood.

Ain't no party like an alcholic party

Tussen de jaren 1920 tot 1960 schoten de grote filmstudio's als paddenstoelen uit de grond schoten, verdienden regisseurs als Charlie Chaplin en Orson Welles hun strepen en domineerden megalomane projecten als Ben Hur en The Birth of a Nation de box offices

Daarnaast was het ook de tijd waarin legendarische acteurs als James Dean, Humphrey Bogart en Marilyn Monroe niet op een glas meer of minder keken. Nog voor de seksuele revolutie van de jaren zestig en de "ontdekking" van marihuana in seventies was alcohol niet weg te denken uit het dagelijks leven, zowel op het witte doek als daarnaast. 

“The problem with the world is that everyone is a few drinks behind.”
- Humphrey Bogart

Booze in Hollywood neemt je terug naar een tijd wanneer zuipen nog als sexy beschouwd werd en de meest befaamde acteurs nog op regelmatige basis dronken voor de camera verschenen. Aan de hand van zorgvuldig geselecteerde filmbeelden, snapshots op exclusieve feestjes en privé-foto's schetst de expo een impressie van het meest stijlvolle, decadente én beschonken tijdperk uit de filmgeschiedenis.