Deze gratis expo in STUK is nu al één van de coolste van het jaar

Artefact: The Act of Magic

Janne

Van 21 februari tot 9 maart 2017 kan je weer terecht in STUK voor het jaarlijkse expo-festival Artefact, en dat helemaal gratis! Wij gingen al een kijkje nemen en waren helemaal betoverd door het thema "magie".

Het thema is magie in de ruime zin: van illusies tot hekserij, oplichterij (oa. in de financiële sector) en technologie.

Wij tippen alvast onze drie favoriete werken:

The Long Now - Verena Friedrich

Dit hadden we nog nooit gezien: een machine die een bel blaast. Oja, en ze ook tot één uur lang zwevend kan houden zonder te spatten. Zó fascinerend!

Witches Cradles - Center for Tactical Magic

Behalve ze op de brandstapel te zetten, werden heksen ook gestraft door ze in hangende zakken op te sluiten. Bleek toen echter dat de zintuiglijke desoriëntatie die daarbij voorkomt hallucinerende effecten heeft waarna ze vrijwillig gebruikt begonnen te worden om in hogere sferen te komen. Hier kan je ze zelf uitproberen.

Universal Keys - Center for Tactical Magic

"Een kunstje aanleren als handboeien openmaken is best handig, maar wist je dat het legaal is om een handboeiensleutel bij je te dragen?" Check! Nu maar hopen dat niemand van de bezoekers bij de politie belandt, die vast raar opkijkt en het extra verdacht vindt als er zo eentje aan je sleutelbos hangt.

In deze tentoonstelling kan je makkelijk enkele uren verdwaald lopen - en je ongelooflijk amuseren. Een echte aanrader (net als de chili sin carne in het STUKcafé, trouwens #kwijl)!