Drie excuses om je kot uit te komen

What to do: Roeselare

Elisa Cossey - Schuins Marcheren - Arno

Inge

Oh die grijze dagen. Hoewel de combi warme choco en dito deken dan wel érg verleidelijk is, stellen wij drie - even gezellige - alternatieven voor die je de deur uitjagen. Roeselare is de plek, de opties die wij jou voorschotelen? Even scrollen.

Expo Elisa Cossey

Deze jonge fotografe heeft roots in Roeselare en deelt haar werk graag met de inwoners van haar stad. Door poppetjes in de omgeving op verschillende plekken in Roeselare te plaatsen, creëert ze een nieuwe context. De Disney-esque figuren die even ontsnappen aan de frames van de tekenfilm: dat levert vooral veel interessants op.

De expo loopt nog tot 30 oktober bij de Jeugddienst van Roeselare. Meer info vind je hier.

Schuins Marcheren

Een eeuw geleden gleed de schim van oorlog over de Vlaamse velden. Vier jaar lang wordt deze tragedie herdacht, vorig jaar kreeg het thema Verschrikking een plaats, in 2015 is het aan Vertier. Tijdens Schuins Marcheren keer je terug naar die donkere periode, waar ontspanning toch een plekje kreeg. Inschrijven is verplicht.

Schuins Marcheren vindt plaats op 24  en 25 oktober in Roeselare. Meer info over de voorstellingen vind je hier.

Arno

De Stem van Oostende zakt af naar Roeselare. De Groote Oorlog inspireert ook muzikaal. Een persoonlijke herdenking van oorlog en vrede. Of zoals de meesterzanger het zelf verwoordt: "Mijn vader heeft één oorlog meegemaakt, mijn grootvaders twéé. Ik ben de eerste generatie die geen oorlog heeft meegemaakt ... in Europa. In mijn kop wel."

Je kan je oor te luisteren leggen bij Arno op 18 oktober in CC De Spil. Meer info vind je via deze link.