Drie keer niet te missen tijdens kunstenfestivaldesarts

Kunstenfestivaldesarts

Brussels

Jana Leirs
  • Kunstenfestivaldesarts
  • 06 tot 27 mei 2017
Google maps
location

Van 6 tot 27 mei wordt Brussel overspoeld met kunst, want het Kunstenfestivaldesarts is weer in onze hoofdstad. Dit jaar vind je het hart van het festival in het Dynastiepaleis aan de voet van de Kunstberg. BILL viste drie toppers uit het overvolle programma.

Oh Magic, ...

De Oostenrijker Simon Mayer voelt zich thuis in Brussel. Na zijn dansstudies aan de Weense Balletschule studeerde hij ook bij P.A.R.T.S. in Brussel. Oh Magic, ... het nieuwe stuk van de Oostenrijker gaat in première op het Kunstenfestivaldesarts en is het bekijken waard. De jonge maker laat de magie van het theater in conflict gaan met traditionele dans.

Hij haalde inspiratie uit meditatie en sjamanisme en probeert daardoor het therapeutische potentieel van beweging en geluid te tonen. Resultaat? Een poging tot verzoening tussen technologische tovenarij en het primitieve menselijke wezen.

Within: Concerts

Je kan Within op twee manieren beleven. Er is de open studio waar aparte en onverwachte muziekinstrumenten worden ontwikkeld. De studio is zeker de moeite waard om te bezoeken, want als we apart zeggen, dan bedoelen we ook echt apart. Denk aan houten tafels met ijzeren pinnen en vijzen op gemonteerd.

Naast de open studio worden ook de prototypes uitgetest door muzikanten op uitnodiging van Tarek Atoui - het creatieve brein - en Kunstenfestivaldesarts. Het resultaat daarvan zijn zinnenprikkelende geluiden die durven te misleiden. Bij het verlaten van het concert zal de wereld plots heel anders klinken. 

Het Afwezige Museum

Het Afwezige Museum probeert een inzicht te geven op wat zou kunnen zijn: een museum voor hedendaagse kunst in Brussel dat meer gericht is op een multiculturele en diverse stad.

In het afwezige museum probeert men de vergeten bladzijden van de geschiedenisboeken zichtbaar te maken en een afspiegeling te zijn van onze nieuwe multiculturele samenleving. Kortom, een niet te missen kans om een blik te werpen op de toekomst. 

Meer informatie? Hierzo