Een vurige aanslag zonder gevolgen

Vrijstaat O

Pieter Van den Bosch

Pieter

Fire Experiments

© Pieter Van den Bosch

Google maps
location

Kunstenaar Pieter Van den Bosch creëert met als grondstof die vier natuurelementen adembenemende performancekunst. Visueel spectaculair, een tikkeltje gevaarlijk en altijd vluchtig, een momentopname van een keerpunt. 

Zijn nieuwste werk, Aanslagen zonder gevolgen, bestaat uit een reeks van vijf publiek toegankelijk vuurconstructies. Het zijn tegelijkertijd vijf mogelijk aanvalssituaties, waarin de toeschouwers zo dicht mogelijk bij het eigenlijke moment van een aanslag komen. Van den Bosch ontwierp vijf constructies uit verschillende brandbare materialen, waarin telkens honderd mensen zo dicht mogelijk in, op of tussen het vuur plaatsnemen. 

Eerder voerde Van den Bosch al de eerste vier variaties van het project uit op verschillende locaties. In samenwerking met Vrijstaat O. en Provinciedomein Raversyde strijkt hij met zijn ploeg voor tien dagen neer in Oostende voor het slotstuk van zijn vijfluik. 

Voor Aanslagen zonder gevolgen is Van den Bosch nog op zoek naar honderd vrijwilligers die op 11 november in de duinen van Domein Raversyde oog in oog met de vlammen durven te staan. Als je cold feet krijgt, kan je ook gewoon eens een kijkje gaan nemen.