Eten tussen de kunstfoto's

Mono no aware en Yakuza

Anton Kusters

Anne Scheijnen
  • CC Hasselt
  • 18 jun 2017
Google maps
location

Niet één, maar twee onderwerpen zijn te ontdekken op de nieuwe fototentoonstelling van Anton Kusters. Op 18 juni organiseren CCHA en Kusters een exclusieve Meet + eat.

Mono no aware

In het eerste luik van de tentoonstelling gaat Kusters op zoek naar de ongrijpbare momenten in het leven. Hij legt deze vluchtige ogenblikken vast op de gevoelige plaat, maar ze echt vasthouden is onmogelijk. Aanknopingspunt is het traditionele Japanse huis, dat Kusters deconstrueert. Die sfeer wordt ook opgeroepen door de omkadering, die bestaat uit typisch Japanse matten en schermen. 

Yakuza

Het heeft hem maandenlange onderhandelingen gekost, maar uiteindelijk kreeg Kusters toestemming om mee onder te duiken in een Japanse misdaadfamilie. Het resultaat is allesbehalve zwart-wit, want de familieleden dansen op het slappe koord tussen twee compleet verschillende werelden. Ook de toeschouwer moet op eieren lopen: er hangen namelijk stroken rijstpapier die niet verstoord mogen worden.

Vragen?

Wie de ervaring compleet wil maken en mee wil ondergedompeld worden in de wereld van de fotograaf, raden we de Meet + eat aan. Kusters geeft zelf de rondleiding en schuift daarna aan tafel om na te kaarten bij een lunch.

Alle info over de Meet + Eat vind je hier, plaatsen zijn beperkt! De expo zelf loopt nog tot 24 september