Futuristische kunst en zelfrijdende auto's op nieuw tech-festival

AND& summit & festival

Leuven

Marie Van Oost
Google maps
location

Ben je fan van underground dance en melodieuze techno? Kun je niet genoeg krijgen van artificiële intelligentie en augmented reality? Brand je van nieuwsgierigheid over de technologische ontwikkelingen van tegenwoordig en hun invloed op het dagelijkse leven? Dan moet jij de komende dagen op het multidisciplinaire and&-festival in Leuven zijn. 

Vanavond is de officiële start van het festival, met een exclusieve opening talk, maar morgen is Leuven klaar om het grote publiek te verwelkomen op de eerste editie van het and&-festival, een nieuw initiatief van Leuven MindGate. Meer dan honderd internationale sprekers zullen hun licht laten schijnen over de technologische ontwikkelingen van vandaag. Wetenschappers, uitvinders en artiesten worden in verrassende combinaties gekneed tot interessante panels en krijgen vragen voorgeschoteld over stedelijke toekomst, ecologie en gezondheid. De debatten zullen onder meer gaan over de rol van technologie in seksualiteit en relaties en de invloed op het menselijk lichaam, maar evengoed zullen de sprekers je mentale beweegredenen om je #instafood te delen analyseren. 

Behalve het summit-gedeelte is er ook een muziekfestival gekoppeld aan and&. Het Depot en International House zullen komend weekend besmet worden door de nieuwste trends uit de hedendaagse muziekwereld. Naast Kelly Lee Owens, een verpleegster uit Wales die een carrièreswitch maakte naar technobabe, is de experimentele jazzband STUFF. slechts een van de vele indrukwekkende namen.

Daarnaast zullen er ook kunstwerken tentoongesteld worden in de publieke ruimte. Door artiesten in dialoog te laten gaan met de stad, wil and& de kruising tussen technologie, innovatie en future city life onderzoeken. Places to be om actuele kunst in de vorm van spiegels en speakers te inspecteren, zijn Sint Maartensdal, het Martelarenplein en de Hanengang.