Gluren naar Jolijn en Nienke Baeckelandt in Oostende

De Vitrine

Oostende

Pieter

Nienke en Jolijn Baeckelandt

Google maps
location

In De Vitrine ontvangen ze ook in augustus nog heel wat schoon volk. Zo kan je er nog tot en met dertig augustus komen gluren naar het werk van Jolijn en Nienke Baeckelandt. Afspraak op 19 augustus voor de openingsdrink in de Christinastraat in Oostende. 

De Vitrine? 

De Vitrine is een initiatief van de Oostendse Jeugddienst in samenwerking met KaZ (Kunstacademie aan Zee). Ze toverden de etalagebox van de oude fuifzaal De Kim in het centrum van de stad tijdelijk om tot een mini-exporuimte. Jonge kunstenaars krijgen er het ideale platform aangeboden om hun creaties aan de badstad en de rest van de wereld te tonen. 

Sister Act achter het glas 

In augustus is het de beurt aan Jolijn en Nienke Baeckelandt om plaats te nemen achter het glas (of toch tenminste om er hun werk te deponeren). Jolijn (°1993) studeerde aan het KASK en woont en werkt in Gent. Haar schilderwerk balanceert tussen popart en De Stijl, gepeperd met een pittig snuifje expressionisme. 

Haar zus Nienke (°1989) produceert dan weer dadaïstisch installatie- en multimediaal werk. Nu eens grappig, dan weer beklijvend, maar stof tot nadenken levert ze in elk geval. 

 Meer weten over De Vitrine? Hier brandt de lamp.