Het Vooruitzicht van de VRT

27 journalisten klappen uit de biecht

VRT & UGent

Pieter
  • Het Pand
  • 30 jan 2016
Google maps
location

Om de kas van Music for Life nog wat te spijzen, stuurt de VRT bijna haar volledige korps journalisten naar Gent. Op zaterdag 30 januari kan je er workshops volgen en lezingen bijwonen van de crème de la crème van de openbare omroep. 

Ontbijten met Martine Tanghe

Je stelt zelf je programma voor de dag samen. Als ontbijt kruip je op de schoot kruipen bij Martine Tanghe. De stammoeder van het journaal blikt terug op meer dan 30 dienstjaren: in 1978 was er van Twitter en Facebook nog geen sprake, laat staan van het internet zoals we het vandaag kennen. Maar of die hulpmiddelen anno 2016 ook beter nieuws opleveren?

Workshoppen met Tim Verheyden en Riadh Bahri 

Je hoeft niet de hele dag slaafs op je stoel te blijven zitten en notities nemen. Tim Verheyden en Riadh Bahri staan immers klaar om na de middag een workshop te geven over de toekomst van het (digitale) nieuws. Ze zoomen onder andere in op de invloed van Snapchat en Instagram op de journalistiek. Duik samen met hen onder in de wereld van apps, smartphones en ander digitaal lekkers. 

Hier moet je zijn om je dagprogramma samen te stellen. Let op, want je moet je tickets op voorhand boeken. Op zaterdag 30 januari worden er geen nieuwe inschrijvers binnengelaten.