Hoe betaalbaar is Affordable Art Fair echt?

Mijn eerste keer op een kunstbeurs

De Affordable Art Fair verkoopt zichzelf als de niet te missen afspraak voor wie zichzelf een kunstwerk cadeau wil doen tegen een niet al te hoge prijs. Reporter Lene was verkocht en trok gisteren naar Tour & Taxis voor mijn eerste kunstbeurs.

Affordable is relatief

Op de Affordable Art Fair tonen een negentigtal galerijen meer dan duizend kunstwerken. Dat is best indrukwekkend. Een tip? Doe je huiswerk en zoek op voorhand even op welke galerijen en artiesten er op de beurs staan, want de kans is groot dat daar een beeld, schilderij of foto tussen zit waar je verzot op bent. 

Ik ben zelf fan van collagekunst en werd al snel verliefd op de werken van de Griekse Fei Alexeli (Retrospect Galeries). Ze mixt fotografie met collages en voegt er nog een toefje digitale roze verf aan toe. Haar werken schommelen tussen 300 en 1.000 euro. Of dat affordable is, is een persoonlijke kwestie. 

"Zonder kader dan misschien?" 

De prijzen op de Affordable Art Fair liggen tussen 60 en 6.000 euro. Al moet ik toegeven dat de meeste werken tussen de 4.000 en 5.000 euro bungelden. Dat is voor mij way over budget. Heb je net als mij geen groot budget? Hou het dan bij kleine werken op print of vraag eens naar de prijs zonder de kader.

Je kan ook besparen door zelf je handen uit de mouwen te steken tijdens een gratis workshop. Want die zijn er wel degelijk. Van etsen voor beginners tot het customizen van je skateboard. Ik ging in de leer bij Obed Vleugels en maakte mijn eigen collage in combinatie met zeefdruk. Die kosteloze collage mocht mee naar huis en hangt ondertussen al te blinken aan mijn muur.

Wil je zelf ook graag naar de Affordable Art Fair? Dat kan nog tot en met zondag 18 maart.