Kunst in Kaai 1

Speeltuin voor creatievelingen

Eva Nowé

Foto’s voor Kunst in Kaai 1

Dat het hier allemaal gaat gebeuren. In een oude loods.

  • Kaai 1
  • 17 tot 28 okt 2014
Google maps
location

Een lege hangar en een hoofd vol kunstige dromen en ideëen. Meer hebben een paar Kortrijkse creatievelingen niet nodig om Kaai 1 met een knal te lanceren. Denk: muziek, beeld, design en kledij op een bedje van getalenteerde artiesten.

Het kunstproject komt er in het kader van Interieur Extra. Kortrijk wordt zoals gewoonlijk overspoeld door creatief volk tijdens de Biennale Interieur van 17 tot 26 oktober.

Speeltuin voor jong talent

Kaai 1 gebruikt tien dagen lang een oude hangar in de Doornstraat als speeltuin voor jong talent. "Kaai 1 wordt een streling voor het oog, een ervaring voor het oor en zelfs een beproeving voor de tastzin", tipt Patricia van gezelligheidsvereniging Huiskamer Ernest. Houd je agenda dus volledig blanco gedurende deze creatieve tiendaagse, want er bougeert iets in Kortrijk.

Ook aan de hongerigen en de dorstigen is gedacht. DeDingen is in charge of Kaai Café, dus een overdaad aan fingerlickingly spijs en drank is gegarandeerd.

Dikke streep muziek

Alsof je nog niet genoeg tijd buitenshuis zal doorbrengen, zorgt Huiskamer Ernest voor een muzikaal toemaatje. Patricia: "En dat alles in een magisch decor. Gevestigde waarden en jong, beloftevol talent zullen een set spelen in een boshut te midden van een feeëriek bos."

Passeren onder andere de revue: I will, I swear, Zimmerman, Amongster, Marble Sounds, Faces on TV, Senne Guns, Amatorski en een uiterst geheime artiest voor het uiterst geheimzinnige verrassingsconcert. Een tipje van de sluier? Patricia: "Alé dan. We laten die avond speciaal een vleugelpiano installeren in de boshut. Meer vertellen we niet, het moet spannend blijven."

De optredens zijn 100% gratis. Op tijd komen is een must, want er is niet gigantisch veel plek en de bands zijn gigantisch populair. U weze gewaarschuwd.

Stalk gerust de facebookpagina van Kaai 1  en Huiskamer Ernest om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.