Kunst of de kopieermachine?

Another Dream, Another Sense, Another Mind

LUCA School of Arts

Simon

Foto’s voor Kunst of de kopieermachine?

Another Dream, Another Sense, Another Mind

Google maps
location

De muren van de Rechtenbib zien er sinds begin november een pak minder kaal uit: een twintigtal kunstwerken van (ex-)studenten en leraren van LUCA School of Arts sieren de bibliotheek. Deze maand is je laatste kans om ze nog te zien.

“Andere invalshoeken kunnen de zoektocht van academici een verrassende wending geven.” Geen loze woorden van curator Filip Luyckx, want de tentoonstelling ‘Another Dream, Another Sense, Another Mind’ geeft een heel andere invalshoek aan de bibliotheek Rechtsgeleerdheid.

Carte Blanche

Een twintigtal jonge kunstenaars kreeg er namelijk carte blanche: zij mochten een werk selecteren om er aan de muren te hangen. Dat leverde een selectie op die videokunst in het groepswerklokaal, een levensgroot schilderij en zelfs een houten schip naar de bib brengt.

"Het gaat om de spanning tussen de kennis van je vakgebied en de kennis daarbuiten"

Bedoeling? De rechtenstudenten een ander perspectief geven op hun studies en op de academische wereld. Filip Luyckx legt uit: “Het gaat ‘m om de spanning tussen de kennis van je vakgebied en de kennis daarbuiten. We evolueren meestal binnen stabiele denkkaders. Nochtans kunnen andere invalshoeken onze zoektocht een verrassende wending geven. Een directe confrontatie met kunstwerken fungeert als hefboom tot het ontginnen van die nieuwe perspectieven.”

Open mind

De examens zijn gedaan, de rust is teruggekeerd, het is dus het uitgelezen moment om eens een kijkje te gaan nemen in de bibliotheek van Rechtsgeleerdheid. Om jezelf een open mind te schenken in de komende weken is het kwestie van de pijltjes in de bib te volgen en de kopieermachine niet met de hedendaagse kunst te verwarren.

De tentoonstelling loopt nog tot 28 februari en is 100% gratis.