Kunstbommen en zeppelins

Het Bomfestival & Let's Zeppelin

Evy

Foto’s voor Kunstbommen en zeppelins

Het Bomfestival.

  • De Brugse Poort
  • 13 tot 16 mei 2015
Google maps
location

Voor de achtste keer wordt de Brugse Poort in Gent de locatie voor Het Bomfestival. Van 13 tot en met 16 mei kan je in deze wijk terecht voor een gezellig kunstenfestival. Aansluitend start Let's Zeppelin, een artistiek buurtproject in het Pierkespark. 

Bij' De Vieze Gasten organiseert Het Bomfestival: meer dan vijftig locaties en dubbel zoveel artiesten laten vier dagen lang hun kunsten zien tijdens voorstellingen bij buurtbewoners en organisaties. Maar first things first, zoals het een goede gastheer betaamt, eerst even kennismaken.

Wie zijn die vieze gasten?

Bij' De Vieze Gasten is een sociaalartistieke organisatie geworteld in de Gentse volkswijk de Brugse Poort. Hun doel is om via artistieke projecten de buurt samen te brengen. Ze organiseren en ondersteunen de meest uiteenlopende sociaalartistieke projecten en laten deelnemers met professionals samenwerken. Creatieve zielen met een idee kunnen gerust bij hen binnenwandelen, wie weet werk jij dan wel mee aan het volgende project? Nu staat er alvast het volgende op de planning:

Kunstig bommetje

Dit jaar doet Bij' De Vieze Gasten nog iets extra. Rout'art zijn twee parcours doorheen de Brugse Poort. Onderweg kom je onder andere animaties, foto's en installatiekunstwerken tegen. Daarnaast zijn er de Depots. Op die locaties nemen buurtbewoners zélf het initiatief om een eigen project uit te werken. De voorbije jaren zagen we hier al Wannes Cappelle, Wouter Deprez en Ontroerend Goed passeren. 

Let's Zeppelin

Voor wie bang is om na Het Bomfestival in een zwart gat te vallen is er Let's Zeppelin. Drie weken lang zijn er in het Pierkespark zeppelins in allerlei maten en vormen te zien. Deze expo wordt georganiseerd naar aanleiding van de herdenking van WO I. Let's Zeppelin wordt afgesloten met het parkfeest Djemaa El Fna

Meer weten? Check de site van De Vieze Gasten