Mechelen Muurt in beeld

Mechelen Muurt

Inge

Ondergetekende is een complete Mechelen rookie, iedere stap in de stad van de Maneblussers is onontgonnen terrein. Hoe beter een eerste indruk opdoen dan met Mechelen Muurt. 10 kunstwerken, 10 artiesten, 730 dagen.

Stadsartiest Gijs Vanhee verzamelde collega-kunstenaars (lokaal, nationaal en internationaal). Van de Argentijnsen Milu Correch tot lokale namen zoals Bart 'Smates' Smeets. De stad als canvas, de voorbijganger als toeschouwer. Na twee jaar is het traject volledig. Wij stapten mee.

De route leidt je langs de shoppende massa en het kleinste (doodlopende) steegje tot wijken die je normaal niet passeert. Met de kleurrijke sporen als leidraad, is het onmogelijk te verdwalen (zelfs als je oriënteringsvermogen beperkt is, wij testten het). Wij lichten al een tipje van de sluier.

Met stencils, tape en linialen weet KreaShit telkens weer te verbazen. Altijd gedoopt in een vleugje humor met al de kleuren in het spectrum. Mechels Fruit is zijn bedrage.

DZIA herken je aan zijn combi's van dieren en geometrie. Soms komt de scheut inspiratie pas voor hij de borstel opneemt, maar altijd met een herkenbaar topresultaat. De Pelikaan als steenhard bewijst.

Milu Correch uit Buenos Aires nodigt je met de sprookjesachtige uit in haar universum. Bart 'Smates' Smeets doet je met zijn fotorealistische stijl oprecht twijfelen of je naar een foto of schilderwerk staart.

Stefaan 'Strook' De Croock hergebruikt materialen zoals hout in de oorspronkelijke vorm. Hij fantaseert, creëert. Elsewhere toont hoe hij dat precies doet. 

Gijs Vanhees handtekening is duidelijk: figuren uit het dierenrijk tot in het detail afgewerkt. Met The Gift geeft hij letterlijk het geschenk van een kleurrijke stad aan iedere voorbijganger. 

Nog te ontdekken: de muren van Mark Goss, Sam Scarpulla, Shamisa Debroey en Samuel Vanderveken. Meer info over Mechelen Muurt vind je hier. Het interview met initiatiefnemer Gijs Vanhee beantwoordt al je vragen.