Najaar in Oostende: vijf niet te missen activiteiten

Must do's in de Stad aan Zee

met The Summer of Love en de Ostend Zombie Race

Camille

1. Vier de revolutie met The Summer of Love 

Wanneer? Nog tot 1 oktober 

Vijftig jaar geleden vierden honderdduizend jongeren tijdens de Summer of Love het verzet tegen de gevestigde orde. Die veelbesproken zomer opende de deur naar een wereld van vrijheid, spiritualiteit en experimentalisme. Maar wat blijft er vandaag de dag over van deze waarden? Onder andere fotografen Frederik Buyckx, Lieve Blancquaert en Michiel Hendryckx geven een antwoord op deze vraag door een selectie van Belgische en internationale foto’s te plaatsen tegenover hun eigen werk. Nog tot 01/10 is deze expo te bewonderen in het Fort Napoleon in Oostende.

De tentoonstelling werd op touw gezet door De Standaard. Dankzij hen krijg je €2 korting op je ticket. 

 2. Vier met je jeugdbeweging

Wanneer? 20 oktober

Scouts, Chiro, KSJ, AKABE of één van de vele anderen? 20 oktober is dé dag waarop je iedereen met trots jouw uniform en daarmee je engagement kan tonen. En zoals de traditie het voorschrijft, starten ze ook in Oostende deze dag met een ontbijt en bijhorende animatie op het Ernest Feysplein. Als afsluiter is er uiteraard ook nog de Nacht van de Jeugd. Gooi die dansbenen maar los in het Elysée en laat iedereen zien dat jouw jeugdbeweging de beste moves heeft. Carpe noctem!

In het Elysée kan je betalen met ENTREEcheques. Met je ENTREEpas krijg je een gratis consumptie bij aankoop van vijf drankjes.

 3. Vier de muzikale romantiek van La La Land 

Wanneer? 22 oktober

Op het filmfestival van Venetië, bij de Oscars en in de filmzalen was deze schitterende musicalfilm al een succes. Nu wordt het plaatje aangevuld met een tournée van filmconcerten, waarbij de originele stemopnames van Emma Stone en Ryan Gosling deze unieke ervaring enkel versterken. De film wordt op een groot scherm getoond en een symfonisch orkest, bestaande uit maar liefst 80 muzikanten, speelt live de bijhorende muziek. Je kan je dan ook inbeelden dat dit totaalpakket je helemaal meevoert naar de jazzy wereld van Mia en Sebastian.

(Her)beleef de magie van La La Land op 22/10 in Het Kursaal in Oostende.

4. Vier de zombie-apocalyps 

Wanneer? 29 oktober

Over twee maanden is het zo ver: dan laten we ons weer bang maken door demonen, pompoenen en zombies. Ruil voor een keer die klassieke Halloweentocht in voor een sportievere versie en doe mee aan de Ostend Zombie Race. De jeugdraad Oostende tovert op 29 oktober het Sportpark De Schorre om tot een akelig parcours vol obstakels, bunkers en natuurlijk: zombies. Jouw doel? Levend de finish bereiken na een helse tocht van 5 of 10km. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je drie heupbandjes (lees: levens) niet worden afgenomen door de zombies.

Schrijf je hier snel in voor de 2e editie van dit griezelig sportevenement.
Met je ENTREEpas krijg je €5 korting.

5. Vier een weekendje weg vol straatkunst

Wanneer? permanent 

 

The Crystal Ship is een Public Art Festival dat in april dit jaar voor de tweede keer van start is gegaan. Een veertigtal kunstenaars fleuren de straten op met allerlei vormen van street art, gaande van muurschilderingen over miniatuurbeeldjes tot opblaasbare poppen. Voor wie nog niet in Oostende is geweest of voor wie al jaar en dag vertrouwt is met de stad: het is voor iedereen de perfecte manier om de Stad aan Zee op een andere, artistieke wijze te leren kennen. 

Nog tot 24/09 kan je een geleide wandeling boeken. Op Visit Oostende kan je ook een wandel-en fietsplan bestellen waarop de locaties staan aangegeven en je ze zelf de street art-pareltjes kan ontdekken.

Eerder haalde The Crystal Ship ook al onze BILL-website.