Opwaardering van amateurfotografie in De Pixelfabriek

De Pixelfabriek

Danny Veys & William Moulin

Evelien

Kotrijkse fotografen tonen hun talent in De Pixelfabriek

© William Moulin

Google maps
location

In Buda Kortrijk startte deze week De Pixelfabriek. Deze fototentoonstelling zal een maand lang de ongewaardeerde kunst van de amateurfotografie nieuw leven inblazen. 

Docent fotografie aan Luca School of Arts in Brussel, Danny Veys snuisterde in de lokale archieven naar enkele ondergewaardeerde schatten onder de foto’s van amateurfotografen. Hij haalde in totaal zo’n duizendtal foto’s vanonder het stof. Uiteindelijk kregen 100 fotografen uit het Kortrijkse een plaatstje in de tentoonstelling voor hun werk. Een van meest opvallende is William Moulin, een politieagent op rust die jarenlang foto's nam van auto-ongevallen.

Wie liever zelf achter de camera kruipt, kan deelnemen aan een van de vele workshops. Je kan er bijvoorbeeld jouw beste foto’s voorleggen aan een professionele fotograaf die jouw dan handige tips en tricks meegeeft om je werk te verbeteren. Je kan er ook leren om de perfecte portretfoto te nemen.

Een groot deel van de workshops zijn gratis, maar niet allemaal. Je moet je wel op voorhand telefonisch inschrijven of met een mailtje te sturen naar vorming@beeldexpressie.be. 

Photo View 2014

Dat Buda helemaal in de ban is van fotografie de komende maand is duidelijke. Behalve de Pixelfabriek, komt in dezelfde periode ook nog Foto View 2014 langs in het Kortrijkse kunstencentrum. Dat is een reizende fototentoonstelling die het werk van 11 creatieve fotografen in the picture zet (pun intended). 

De deuren voor beide tentoonstellingen zijn geopend van donderdag tot zondag en de toegang is volledig gratis.