Pierre & Gilles: knutselen met Stromae, de Bijbel en seks

Museum van Elsene

Clair-obscur

Pieter
  • Museum van Elsene
  • 16 feb tot 14 mei 2017
Google maps
location

Groot nieuws voor alle waaghalzen die graag flirten met de grenzen van goede smaak: Pierre et Gilles komen naar ons land.

De ongenaakbare Franse keizers van de kitsch pakken op 16 februari hun flamboyant boeltje uit in Brussel, meer bepaald in het Museum van Elsene. Hun ondeugende expo Clair-Obscur valt er nog te begluren tot 14 mei. Kom dus vooral zelf oordelen of de heren nu kunst of kitsch serveren. 

Pierre Commoy en Gilles Blanchard zijn in het dagelijks leven een koppel, maar ook op artistiek vlak vullen de heren elkaar perfect aan. Fotograaf Pierre geeft zijn beelden graag door aan collega Gilles, die er zijn schilderkunsten op botviert. Het resultaat zijn hypergestileerde portretten en stillevens in geflipte composities, waarvan je vaak nog moeilijk kan zeggen of ze nu foto’s of schilderijen zijn. 

 

De mosterd halen de twee vaak uit de mythologie of de Bijbel, nu en dan gepeperd met een ondeugende knipoog naar de pornowereld. Het resultaat is volgens de ene prachtig, terwijl de andere het eerder bestempeld als smakeloos. Je herinnert je misschien nog hun controversiële werk Vive La France, waarbij ze drie naakte voetballers (de eerste van Arabische origine, één blanke en één zwarte) voor hun lens/doek plaatsen. 

 

Op woensdag 15 februari is iedereen (gratis en voor niets) welkom op de vernissage, van 18u30 tot 21u00. Meer info vind je hier