Rode Duivels-expo in de Botanique

MMXIV - De Duivels

Stephan Vanfleteren

Stien

Foto’s voor Rode Duivels-expo in de Botanique

Axel Witsel

Google maps
location

“We hebben eindelijk een ploeg die niet slecht speelt. En met niet slecht bedoel ik ongelofelijk goed.” Fotograaf Stephan Vanfleteren toont dat hij trots is op onze Rode Duivels met een reeks foto’s die de spelers verheffen tot goddelijke iconen.

Onze nationale ploeg is een bonte mix, maar door de zwart-witfoto's wordt elk verschil in huidskleur en roots gewist. De Duivels zijn één. Met ontblote bovenlichamen worden ze vergeleken met gladiatoren die in de arena vechten alsof hun leven ervan afhangt. Tattoos, littekens en hechte vriendschappen, alles wordt op de portretten vastgelegd. Je kan zelfs de voetafdrukken van de Duivels bestuderen. Lukaku's schoenmaat 49 (!) boezemt zelfs Chuck Norris angst in. 

Vluggertje op de parking

Het was geen gemakkelijke klus voor fotograaf Stephan Vanfleteren om alle Duivels voor de camera te krijgen. Time is money dus alles moest snel-snel gebeuren op de parking van de Crown Plaza (het hotel in Zaventem waar de Duivels verblijven). Vanfleteren: "In augustus begon ik met de foto's. Toen was het mooi weer en geen probleem om in ontbloot bovenlijf te poseren. Door de enorm drukke agenda van de spelers liep het project uit. In oktober was het al behoorlijk fris om zonder t-shirt op de parking te staan (lacht)." 

Vanaf vrijdag 6 juni tot en met zondag 17 augustus kan je de expo met eigen ogen gaan bewonderen in de Botanique. Tijd genoeg dus om tussen enkele WK-matchen door eens af te zakken naar Brussel en het feestelijke gejuich in te wisselen voor een rustig namiddagje voetbalkunst. Wie niet tot in Brussel geraakt, kan nog altijd het bijhorende fotoboek vragen in ruil voor een goed rapport. 

Meer informatie vind je hier.