Toegepast 21: The Matter of Facts

Cultuurplatform Design

Z33

Pieter
  • Z33
  • 15 dec 2016 tot 29 jan 2017
Google maps
location

Cultuurplatform Design pakt voor de éénentwintigste keer Z33 in. Tijdens Toegepast: The Matter of Facts tonen zes jonge ontwerpers wat ze kunnen, onder het goedkeurend oog van grafisch vormgever Pati Petrykowska en scenograaf Benjamin Sporken.

Wat is Toegepast? 

Toegepast is een jaarlijkse ontwerpwedstrijd voor jong talent. De geselecteerden worden een jaar lang begeleid door specialisten en professionals, om uiteindelijk een volledig nieuw ontwerp te presenteren.

Wie doet er mee? 

De gelukkigen die in Z33 mogen tonen zijn Mathilde Everaert, Dries Depoorter, William Ludwig Lutgens, Teis De Greve, Julie Van den Meutter en Philippe Breels. Zowel qua artistieke stijl als qua discipline vormen ze een vrij bonte mix, met zowel architecten als grafisch ontwerpers en mediakunstenaars in de rangen. 

Hier maak je alvast kennis met de zes toppers van Toegepast. 

Wat kunnen ze winnen ? 

Gewoon al de selectie voor het project betekent uiteraard een fameuze boost voor hun naamsbekendheid. Niet iedereen mag per slot van rekening zomaar exposeren in Z33. Toegepast telt in de creatieve sector als een fikse springplank richting een professionele loopbaan. De zes ontwerpers krijgen onderweg advies in verband met auteursrechten en administratie. Daarnaast bouwen ze via Cultuurplatform Design en Z33 een sterk netwerk uit. 

De (gratis!) expo is nog open tot 29 januari 2017. Studeer je zelf spoedig af als ontwerper? Hou dan zeker de website in de gaten voor meer info over een nieuwe Toegepast