Vijf must sees op Erfgoeddag

Want erfgoed is meer dan klompendansen

Erfgoeddag

Maxime

Op 22 april is het Erfgoeddag. In heel Vlaanderen kun je dan roerend en onroerend erfgoed ontdekken. BILL selecteert voor jou vijf must sees!

1. Beiaard beats

Laten ze je in Brugge niet horen dat beiaarden ouderwets zijn! Stadsbeiaardier Wim Berteloot laat speciaal voor erfgoeddag jouw favoriete deuntje weergalmen over de stad!

2. Van Leopold tot Lumumba

België bezat Congo tot 1960 als kolonie, maar wat gebeurde daar eigenlijk? En welke sporen vinden we vandaag nog terug in de Belgische openbare ruimte? In Gent fiets je langs de belangrijkste koloniale symbolen en zie je het verleden door de bril van de 21e eeuw.

3. Ni van 't Stad?

Woon je in Antwerpen, maar heb je je roots niet liggen in de Sinjorenstad? Wil je graag je integratie-avonturen laten optekenen? Ga dan naar het Hessenplein, waar je je verhaal kunt vertellen op de Red Star Line-verhalenbus.

4. Bruine kroeg 2.0

De bruine kroegen zijn met uitsterven bedreigd. Daarom richt het Stedelijk Museum van Aarschot een bruine kroeg in. Met een jukebox waar je je eigen muziek kunt kiezen. En een uitgebreid assortiment aan streekbieren, want geen café zonder bier.

5. Morse

Voor de komst van de telefoon was de telegram het communicatiemiddel bij uitstek voor lange afstanden. De Radioamateurs van Sint-Truiden richten in het oude station van Wilderen een telegram post in, waar je kunt uittesten wat sneller is: een telegram of een sms.

Het volledige programma voor Erfgoeddag vind je hier.