Wat te doen op Watou?

Kunstenfestival Watou

Erwin Olaf, Peter Holvoet-Hanssen, Maud Vanhauwaert en nog veel meer artiesten

Yelena

Foto’s voor Wat te doen op Watou?

My greatest desire to see the deepst blue of the sky, Conny Kuilboer

  • Kunstenfestival Watou
  • 05 jul tot 31 aug 2014
Google maps
location

De studieboeken zijn opgeborgen, de zon schijnt 's ochtends door de gordijnen heen en je bent klaar om de wereld te veroveren. Dan verklappen wij hier een stukje hemel op aarde: het kunstenfestival Watou.

Home Sweet Home

Wat? Watou? Nog nooit van gehoord? Je vindt het gelijknamige dorpje de Westhoek. Dat reizen met de belbus wordt meteen beloond met installaties, design, gezongen gedichten, foto's, beeldende kunst...

Geen statig museum, maar de woningen van het dorp zelf verwelkomen je. Ook de graanschuur, de kelder en de kerk doen mee. Verwacht geen Tomorrowland, maar een plek vol woorden en beelden waar je je meteen thuis zal voelen.

Het kleine geluk

Zowel gevestigde waarden als bodemloos enthousiaste beginners zullen je via hun verhalen veel vertellen. Het centrale thema? Klein geluk in tijden van overvloed. Enkele voorproevertjes van dingen die je kan meepikken: poëzinema, diepvriesherinneringen, Leonard Cohen, duiven, ballenbad, wolkenhuisje. Ben je al geprikkeld?

Zomerfestival

Deze zaterdag opent het festival om 18u... tegelijk met de wedstrijd van onze Rode Duivels. Maar, goed nieuws! Watou is er nog de hele zomer lang. Als extraatje zijn er ook elk weekend liveperformancess waar alle kunstdisciplines elkaar overbruggen.

Meer informatie en het volledige programma vind je hier.