Zeven dagen amateurkunst

WAK 2014

Pieter Claes

Foto’s voor Zeven dagen amateurkunst

© Strange Milena - Sofam - Belgium

Balkan Trafik!

Tussen 25 april en 4 mei is het Week van de amateurkunsten. BILL stelt voor jou alvast een planning op.

1.   Medieval Witch Fair

Onlangs nog Game of Thrones gezien? Op de Medieval Witch Fair in Alken waan je je zo op de filmset. Van vrijdag tot en met zondag kan je er terecht voor muziekoptredens, historische kraampjes en flitsende (zwaard-)performances. Daarnaast kan je ook gewoon kuieren langs het middeleeuwse tentenkamp en iets opsteken van allerlei ambachtelijke demonstraties.

Wanneer? 25-26-27 april
Waar? Hameestraat 3 Alken
Prijs? €7,5/dag - €10 combi

2.    So you think you can busk?

Ja hoor, er staat inderdaad "busk" en niet "dance". Busking betekent namelijk straatmuzikant spelen. Leuven Befolkt organiseert een unieke wedstrijd met een eenvoudig concept: entertain tussen 12 en 19u zoveel mogelijk voorbijgangers. Om 20u volgt de prijsuitreiking in café ’t Vervolg met aansluitend een gratis verrassingsconcert. Strijdvaardige muzikanten kunnen zich inschrijven via leuvenbefolkt@outlook.com.

Wanneer? 26 april
Waar? Leuvense Grote Markt / Museum M / Diestsestraat

3.   Moving Dialogue

Creatief Schrijven vzw stampte in 2013 het project Parol!, Writing and Art, Beyond Walls Beyond Borders mee uit de grond. Het project biedt gedetineerde in 14 Europese gevangenissen de kans om deel te nemen aan workshops geleid door professionele kunstenaars. Tijdens WAK kunnen bezoekers in Oudenaarde voor het eerste de video-installatie Moving Dialogue bewonderen. Met een Super-8-camera in de aanslag creëerden gedetineerden een portret van hun leven in de gevangenis. De workshopsbegeleiders vulden dat materiaal aan met beelden van hun lievelingsplekjes buiten de cel en getuigenissen van hun dierbaren.

Wanneer? 27 april - 4 mei (gesloten op 1 mei)
Waar? Woeker 7 Oudenaarde

4.    Amateurama


Het Leuvense Amateurama-festival blaast dit jaar twee kaarsjes uit. 34 verenigingen stellen hun talenten tijdens de vierdaagse voor, van theaterproducties tot goocheshows en beeldende kunst. Het aanbod is minstens even boeiend als breed. Zo kan je op 24 april afzakken naar 30CC voor Jazz ’N Words, een gratis huwelijk van jazz en spoken word in een muzikaal-literair salon.

Wanneer? 24-27 april
Waar? Diverse locaties in het Leuvense

5.    Balkan Trafik!

Balkan Trafik! Zet al voor de achtste keer de muziek uit de Balkan in de spotlights. Het festival gaat er prat op een handel in culturen en ervaringen op te zetten, met de missie om vooroordelen de wereld uit te helpen. Want het geluid van de Balkan is meer dan enkel accordeons en fanfares.

Wanneer? 1 tot 4 mei
Waar? BOZAR Brussel
Prijs? €19

Check zeker ook het volledige programma van WAK 2014 voor een overzicht van evenementen in je buurt.