Zo start je feestend het academiejaar in Hasselt

Cultuurtips in jouw buurt

Hasselt

Camille Meeus

Geen betere manier om je studentenstad te ontdekken dan je volledig onder te dompelen in alles wat er te doen is. BILL selecteert voor jou drie toppers die je vanaf 18 september kan afschuimen.

Hasselt

1. Yokoso - welkom - in Japan

Wanneer? 8 september tot 31 oktober
Waar? Japanse Tuin
Wat? Expo: Fotografische tentoonstelling Yokoso

De Japanse Tuin in Hasselt bestaat 25 jaar en dus staat sinds maart de Hoofdstad van de Smaak in het teken van Japan. Het Yokoso festival zorgt voor onder meer tentoonstellingen, workshops en een haikuwedstrijd om iedereen van de Japanse cultuur te laten proeven. Vanaf 8 september loopt er in de Japanse Tuin een fotografische expo met beelden van natuurlijk Hasselt die doen denken aan de Japanse houtsnijkunst. Yokoso - "welkom" in het Japans  - in de wondere wereld van geisha’s en sushi.

2. Spots: binnenstebuiten festival

Wanneer? 10 tot 24 september
Waar? CC Hasselt
Wat? Festival: Kunstenfestival Spots 

CC Hasselt start het seizoen buiten zijn vertrouwde muren. Allerlei artiesten worden uitgenodigd om op zoek te gaan naar buitengewone locaties in en rond Hasselt en hier een tijd te verblijven. Verken theater, woord en beeld op de verschillende spots in Hasselt en ontdek spannende cross-overs van diverse genres en installaties.

3. Twist over smaak in het Modemuseum

Wanneer? 30 september tot 14 januari
Waar? Modemuseum Hasselt
Wat? Expo: The Vulgar- Fashion Redefined

Vulgair of smaakvol? Over the top of fashionista? Ordinair of gewaagd? The Vulgar- Fashion Redefined komt overwaaien van Londen en zoekt een antwoord op vragen als "Vanaf wanneer wordt kleding als vulgair beschouwd?", "Wat betekent het begrip vulgair in de mode?" en "Is er een algemene definitie of is deze afhankelijk van de toeschouwer?" Een tentoonstelling over smaak en wansmaak, door de eeuwen heen.

 

Meer feest? Ontdek ook de tips in Leuven, Brussel, Gent, Kortrijk en Antwerpen.