Zomerse to do: foto's kijken

80 Days of Summer - Summer is Full of Hope - Een verhaal van licht en schaduw - Kustiek

Inge

Onder meer het werk van Sanne De Wilde kan je ontdekken tijdens 80 Days of Summer - Stories of Identity.

© Sanne De Wilde

Iedere nanoseconde worden er duizenden plaatjes gekiekt. Reden te meer voor een tegenzet. Om even halt te houden in de fotorush kan je een expo (of drie) meepikken. Koers zetten doe je naar:

80 Days of Summer - Stories of Identity

In Gent staat een heus internationaal fotofestival op stapel. Van de Sint-Pietersabdij tot het Museum Dr Guislain: fotografie leidt je doorheen de stad. 27 tentoonstellingen met méér dan 20 fotografen. Eén favoriet is alvast Sanne De Wilde, haar werk (van The Dwarf Empire tot Snow White) scoren zowel op esthetisch als maatschappelijk vlak. Maar kiezen moet eigenlijk niet, volg de fotoroute en ontdek ze gewoon àllemaal.

Van 12 juni tot 30 augustus op verschillende locaties in Gent. Meer info vind je hier.


Summer is Full of Hope - Jasper Krabbé

Nog meer zomerse vibes die hun weg vinden in de fotografie. Jasper Krabbé zakt naar Antwerpen af om zijn werk tentoon te stellen. De beeldende kunstenaar fotografeert en schildert, schildert en fotografeert. Hij veweeft beide disciplines en voegt er een extra dimensie aan toe met teksten uit boeken en encyclopedieën, enveloppes en meer. Een gelaagdheid die om introspectie vraagt. Een antidotum voor de snelle klik. 

Van 13 juni tot 2 juli in de galerie van Graanmarkt 13 in Antwerpen. Meer info vind je hier.

 

Een verhaal van licht en schaduw

Taiwan is het hoofdpersonage in dit verhaal. De personen achter de camera: vrouw en Taiwanees. Het onderwerp voor de camera: geschiedenis, gender, religie en cultuur. Verschillende perspectieven, maar wel een boeiende zoektocht voor maker en bezoeker. Bovendien de ultieme gelegenheid om een wereld te ontdekken die tegelijk zo veraf, maar ook zo dichtbij is.

Van 12 juni tot 4 september in Amazone, Middaglijnstraat 10 in Brussel. Meer info vind je hier. 

 

Kustiek - Tom Wyns

Om in die vakantiesfeer af te sluiten: de kust als onderwerp. Kijken naar de zee eindigt immers dikwijls in nostalgische mijmeringen. Fotograaf Tom Wyns legt dit vast op gevoelige plaat in Kustiek. Want de kust, is ook rust. "Een drang om terug te keren naar het verleden, waar we als kind niet stilstonden bij de magie van de zee", aldus Wyns. Een fout die we nu niet snel meer maken.

Van 29 juni tot 10 september in Cultuurcentrum Gildof in Tielt. Meer info vind je hier.