10 feelgoodfilms voor Blue Monday

Blue Monday

Stijn

De meest deprimerende dag van het jaar is weer daar. Of zo wordt toch beweerd. Wat er ook van is, wij wapenen jou tegen Blue Monday met tien films die je mondhoeken omhoog katapulteren.

Blue Monday

Groundhog Day (1993)

Bill Murray schittert in het verhaal dat zich volledig afspeelt op Groundhog Day (2 februari). Hij speelt een weerman die steeds opnieuw dezelfde dag beleeft, met alle gevolgen van dien.

    

Midnight In Paris (2011)

Woody Allen neemt je mee op reis doorheen het rijke verleden van de Franse hoofdstad. Gewoon je neus volgen dus, hoewel dat voor de gids doorheen het verhaal, Owen Wilson, niet zo vanzelfsprekend is.

   

Singin' In The Rain (1952)

De musicalklassieker met Gene Kelly en Debbie Reynolds vertelt over de moeilijke overgang van stille film naar geluidsfilm. Klinkt heavy? Helemaal niet! De film heeft een romantische verhaallijn, en de aanstekelijke liedjes - mét tapdans - zullen zonder moeite de pantoffels van je voeten zwieren.

   

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)

Amélie (Audrey Tautou) helpt de haar omringende mensen op weg naar de liefde. Ook dit verhaal speelt zich af in la ville de l'amour, Parijs.

   

Cool Runnings (1993)

Een stel Jamaicaanse hardlopers wil meedoen aan de Olympische Winterspelen in de discipline bobsleeën. Hoe absurd de premisse ook klinkt, het verhaal is wel degelijk gebaseerd op waargebeurde feiten uit 1988. "Maar wordt ik van deze film wel vrolijk", vraag je? Ya man!

   

Little Miss Sunshine (2006)

Een geflipte familie waant zich aan een roadtrip wanneer het dochtertje geselecteerd wordt voor een schoonheidswedstrijd voor kinderen. Onder meer het enthousiasme van de schattige  Abigail Breslin en een opperbeste Steve Carell zorgen ervoor dat de film een hoog sit back and relax-gehalte heeft.

   

It's a Wonderful Life (1946)

Laat het jaartal van deze film jou vooral niet afschrikken. It's A Wonderful Life vormt hét bewijs dat films tijdloos kunnen zijn. Hoewel Kerstmis het decor vormt, is deze film geschikt voor eender wanneer, waar en met wie. Het geeft je ook meteen de kans om de verschillende kwaliteiten van James Stewart te leren kennen.

   

Chef (2014)

Chef is dan wel een van de vele films die inspeelt op de kookhype van de afgelopen jaren - hij doet het wel héél goed. Heerlijk gedresseerde gerechjes zullen je speekselklieren volledig op hol doen slaan. Het verhaal zorgt voor grote verrassingen, maar schetst wel mooi de verschillende aspecten van relaties en hoe we met elkaar om moeten leren gaan. Ondanks deze diepgravende boodschap zal je vooral diep in je zetel kunnen wegzakken. Bon appétit!

   

Inside Out (2015)

Aan deze film moet je weinig woorden vuilmaken. Beste film van Pixar sinds jaren, schitterend uitgewerkte emoties, gegarandeerd gebleit en dat uit zowel vreugde als verdriet. Eigenlijk maar één boodschap: kijken.

   

Keeping The Faith (2000)

Een rabbi en een priester worden na vele jaren herenigd met hun gemeenschappelijke jeugdvriendin. Natuurlijk worden beide mannen verliefd op haar, en het spel zit op de wagen. De religieuze insteek maakt deze film toch wat anders dan de typische romcom. Voor diegene die Ben Stiller niet weten te appreciëren, vormt Love Actually een waardig alternatief.

RT: 69% IMDb: 6.4/10