5 films om naar uit te kijken op de Berlinale

Onze vrouw in Berlijn

Janne

Op anderhalf uur vliegen van het BILL-kantoor vindt elk jaar in februari één van de grootste en belangrijkste filmfestivals ter wereld plaats. Onze vrouw brengt vier dagen live verslag uit, maar eerst: een prospectie.

Barrage

Want: Isabelle Huppert

Met een indrukwekkend palmares, tientallen internationale prijzen en vorige maand nog een Golden Globe voor Beste Actrice zal het niet verbazen dat we benieuwd zijn naar de volgende prent met deze Franse topactrice. In Barrage, een Belgische coproductie, speelt ze een tenniscoach die haar kleindochter opvoedt. Wanneer haar dochter - de moeder van het kind - na tien jaar terug opduikt, loopt de spanning op.

 

T2 Trainspotting 

Want: opvolger van een cultklassieker

Danny Boyle ken je van Slumdog Millionaire (Jai Ho!) en "die tweede film over Steve Jobs", maar vooral van het legendarische Trainspotting uit 1996. Jawel, de sequel liet meer dan twintig jaar op zich wachten. Reken daar nog eens de volledige originele cast bij, en je hebt de onvoorwaardelijke aandacht van oud en jong, liefhebber en filmprofessional en pers en publiek.

The Dinner

Want: Nederlands boek wordt Amerikaanse blockbuster

Na een Nederlandse en Italiaanse versie volgt nu een Amerikaanse remake van het literaire meesterwerk Het Diner van de Nederlandse Herman Koch. Hollywoodveteraan Richard Gere mag de rol van de irritante politicus Stan op zich nemen ("Serge" was wellicht te moeilijk om uit te spreken daarginds). Zal een volledige film over één avond er net als het boek in slagen om te boeien?

God’s Own Country

Want: kaapte een belangrijke prijs weg op Sundance Filmfestival

Het leven van een Britse boer wordt grondig dooreengeschud wanneer een Roemeense werkkracht arriveert die bij de man lang onderdrukte gevoelens losmaakt. "Beter dan Brokeback Mountain" volgens IndieWire en bekroond met een World Cinema Directing Award op Sundance, het grootste onafhankelijke filmfestival van de VS - niet te missen dus!

Final Portrait

Want: wereldpremière in Berlijn

Remember Caesar Flickerman? De acteur achter die shiny verschijning speelde sinds The Hunger Games niet alleen in Oscarwinnaar Spotlight, maar waagde zich ook na tien jaar nog eens aan de rol van regisseur. Kan hij potten breken met zijn portret van de Zwitserse schilder Alberto Giacometti? Met de fantastische Clémence Poésy in de rangen kan het volgens ons alvast niet misgaan.

En verder...

Behalve films, films en nog meer films staan ook "kwelen langs de rode loper" en wat blitz-toerisme in Berlijn nog op het programma van onze reporter de komende vier dagen. Volg mee achter de schermen op Snapchat en Instagram via @BILLdeelt!