5 series om de blok te overleven

Blok = serietijd!

Martyna

Het is weer zo ver. De meest gevreesde periode van de student is weer van start gegaan. Om de pijn te verlichten: vijf series die je blokperiode dragelijker maken. Thank us later!

1. Dark

Fan van Stranger Things? Dan is Dark iets voor jou! Net zoals in Stranger Things gebeuren er allerlei mysterieuze dingen, waarbij het geven van een rationele verklaring moeilijk is. 

De Duitse serie Dark speelt zich af in een klein dorpje: Winden. Een dorp waar alles rustig z'n gangetje gaat, tot het moment wanneer twee kinderen plots verdwijnen. 

2. La Casa de Papel

La Casa de Papel, oftewel: de meest verslavende serie ooit, is een Spaanse misdaadserie waar 'El Profesor' de hoofdrol krijgt. De mysterieuze hoofdrolspeler organiseert samen met zijn team, bestaand uit acht 'specialisten' de grootste overval in de geschiedenis. 

3. Hannibal 

Voor FBI, seriemoordenaars en het menselijk vlees moet je bij Hannibal zijn. Deze dramaserie gaat over de bijzondere relatie tussen Will Graham, een FBI-profiler en Hannibal Lecter, een psychiater en seriemoordenaar die van zijn prooi lekkernijen maakt. 

4. Black Mirror

Wie het vermoeiend vindt om een opeenvolgende serie te kijken, moet Black Mirror checken. Black Mirror bestaat uit afzonderlijke afleveringen die los staan van elkaar. Elke episode heeft andere karakters, verhaallijn en crew. Ideaal dus voor wie zin heeft in een serie, maar het volgen ervan niet helemaal ziet zitten. 

Black Mirror laat ons de relatie zien tussen de mensheid en technologie. Een serie waarbij alle afleveringen ons aan het denken zetten. Wat zijn de gevaren van de technologie, hoe worden wij daardoor beïnvloed en hoe zal ons leven eruit zien binnen 20 jaar?

5.  The Good Place

Deze komische reeks gaat over Eleanor Shellstrop. Ze belandt na haar dood op de Goede Plaats, maar dit heeft ze niet verdiend. Ze wil er absoluut blijven en besluit daarom een beter mens te worden.