8 korte en lange topfilms op het gazon in Aalst

De Houtkaai zomert

GAZON

Pieter
Google maps
location

Kunstencentrum Netwerk sleurt in augustus het witte doek het gazon op. De Houtkaai in Aalst wordt dan eventjes een openluchtcinema, met vier kortfilms van eigen bodem en evenveel buitenlandse kaskrakers op het programma. 

Zomersprokkels 

Van juli tot augustus is de Houtkaai verboden terrein voor auto’s. Het asfalt voor Netwerk wordt bedolven onder frisse grasmatten. De stad Aalst organiseert onder de noemer Zomersprokkels allerlei activiteiten, van boksinitiaties tot picknicks, geef-pleintjes en kookworkshops. 

GAZON 

Wij kijken vooral uit naar GAZON, de openluchtbioscoop die in augustus uit de grond schiet. Als voorgerecht staan er telkens vier kortfilms van jong talent uit eigen land op het menu. Zo wordt op zes augustus Drôle d’oiseau van Anouk Fortunier vertoond - onlangs nog in de running voor een BILL Award.

Daarna serveert Netwerk als hoofdgerecht een buitenlandse kaskraker. Je kan kiezen tussen The Grand Budapest Hotel, Amy, La Isla Minima en Beasts of the Southern Wild. Krijg je de knoop niet doorgehakt? Kom dan gewoon als een nukkige bejaarde in Benidorm elke ochtend je handdoek leggen en pik ze allemaal mee. 

Op vijf, zes, twaalf en dertien augustus kan je al vanaf zes uur terecht in de zomerbar. De film begint telkens om halftien. Een paraplu hoef je niet mee te brengen: als de regen roet in het eten gooit, verhuist het hele gebeuren naar de cinemazaal van Netwerk.