Alternatieve bioscopen van Antwerpen tot Z33

Beware of Mr. Baker - Locke - Psycho - Geronimo - Sunset Boulevard

Inge

Video’s voor Alternatieve bioscopen van Antwerpen tot Z33

Beware of Mr. Baker (2012)

Is je portemonnee niet zo'n grote fan van cinema als jij? Laat de grote bioscoopcomplexen dan even links liggen en laat je deze maand voor een flinke duit minder onderdompelen in het alternatieve filmcircuit.

Brussel, RITS Cinema

Wat te zien?

Beware of Mr. Baker (2012): Een muzikale trip van Ginger Baker op het ritme van de meest getalenteerde en eigenwijze drummer van het halfrond.

Peter Edward "Ginger" Baker is een muzikaal multitalent. Als ravissante drummer maakte hij jarenlang furore met zijn drumsticks. In deze docu volgen we Ginger tijdens zijn reis van Algerije naar Nigeria, waar hij jamt met die andere legendarische muzikant: Fela Kuti.

Wanneer?

Woensdag 11 maart, 19u

Hasselt, Z33

Wat te zien?

Locke (2013): Een beklemmend verhaal waarin een steengoede Tom Hardy claustrofobielijders danig op de proef stelt. 

Na een fling met een collega ontdekt Ivan Locke (Tom Hardy) dat die nacht niet zonder gevolgen is gebleven. In de beslotenheid van zijn auto moet hij levensbelangrijke keuzes maken. Locke is hét bewijs dat een twee uur durende autorit niet per definitie saai is.

Wanneer?

Vrijdag 13 maart, 20u30

 Antwerpen, Cinema Zuid

Wat te zien?

Psycho (1960): Een spannend staaltje Hitchcock en eeuwig voer voor discussie voor filmfanaten.

Marion Crane (Janet Leigh) slaat met een grote som geld op de vlucht. Wanneer ze onderweg overnacht in een motel, eindigt dat niet met een zoete droom. De beruchte douchescène is ondertussen cultureel erfgoed, maar de film blijft ook in zijn totaliteit de moeite. Zeker op een groot scherm: nog angstaanjagender.

Wanneer?

Dinsdag 10 maart, 20u

Mechelen, Filmhuis

Wat te zien?

Geronimo (2014): Twee geliefden die vurig voor hun romance opkomen, maar een achterban die nog enthousiaster is om alles te vernietigen. 

De jobomschrijving van Geronimo (Céline Sallette): hangjongeren in een Franse banlieu in bedwang houden. Dat lukt aardig, tot de liefdesperikelen van de Turkse Nil en zigeuner Lucky roet in het multiculturele eten gooien.

Wanneer?

Dinsdag 17 maart, 20u30 en 22u00

 

Kortrijk, Buda

Wat te zien? 

Sunset Boulevard (1950): Een Shakepeariaans melodrama over de lokroep van eeuwige roem in Hollywood en het drama dat daaruit voortvloeit.

Sunset Boulevard is een klassieker. Joe Gillis (William Holden) is een ambitieuze schrijver en blut. Norma Desmond (Gloria Swanson) is een gevallen actrice en rijk. Wanneer de twee elkaar ontmoetten, ontfermt Norma zich over William. Een match made in heaven? Ontdek het zelf.

Wanneer? 

Dinsdag 10 maart, 20u15