BILL tipt: drie toppers op Pinx Film Festival

Pinx Film Festival 2014

Sphinx cinema

Joshua

Video’s voor BILL tipt: drie toppers op Pinx Film Festival

Kill Your Darlings

Google maps
location

Van 23 tot 26 januari huist het Pinx Film Festival opnieuw in de Gentse arthousebioscoop Sphinx. Pinx is een groeiend filmgebeuren waarin holebifilms - of beter: films met die thematiek - centraal staan voor een zo breed mogelijk publiek. BILL tipt drie toppers op drie verschillende locaties. Welke kies jij?  

1. New York: Kill Your Darlings

De beatfans onder ons werden de laatste jaren al verwend met On the Road en Howl. Zo laaiend enthousiast werden die evenwel niet onthaald. Onder andere Daniel Radcliffe en Dane Dehaan pogen nu in Kill Your Darlings opnieuw in de voetsporen te treden van iconen zoals Jack Kerouac en Allen Ginsberg in de inspirerende broeihaard New York.

Wanneer? zaterdag 25/01 om 20 u.

2. Quebec: Vic + Flo ont vu un ours

In de Canadese bossen hoopt Vic rust te vinden nadat ze uit de gevangenis is vrijgelaten. Dat is echter buiten haar reclasseringsambtenaar gerekend. Ook het turbulente verleden van haar vriendin Flo maakt het er niet makkelijker op. Met een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn is onze nieuwsgierigheid alvast gewekt.

Wanneer? Vrijdag 24/01 om 20 u.

3. Dallas: Dallas Buyers Club

Matthew McConaughey (Mud) schittert als Ron Woodroof in een film die de Amerikaanse filmpers met luid gejuich ontving. Woodroof is een typische redneck. Een racistische, allesneukende junkie zonder respect of ontzag, totdat het noodlot toeslaat en geen ontzag heeft voor hem.

Wanneer? Zondag 26/01 om 20 u.