Catch .44: tegenvaller met goede cast

Catch .44

Aaron Harvey

Elien

Bruce Willis, Malin Akerman en heel wat geweren spelen de hoofdrol in Catch .44, een Amerikaans actiedrama van regisseur Aaron Harvey. De film kwam twee jaar geleden al uit in de States, maar draait nu pas bij ons.

Twenty something-jongedame Tes (Malin Akerman) woont en werkt samen met haar huisgenoten Dawn (Deborah Ann Woll) en Kara (Nikki Reed) in Las Vegas. De drie dames werken de klok rond, maar hebben het financieel niet makkelijk. Daar komt verandering in wanneer Tes Mel (Bruce Willis) ontmoet, een drugsbaron die de drie vrouwen enkele goed betaalde, maar riskante jobs aanbiedt.

Bij de voorlaatste job die ze voor Mel uitvoerden, liep het mis. Wanneer Mel het trio een nieuwe job voorlegt, neemt Tes die dankbaar aan, maar Dawn heeft er zo haar twijfels bij. Twijfels die terecht blijken, wanneer de drie vrouwen in een afgelegen wegrestaurant in de problemen komen.

Onduidelijk antichronologisch

Wie als kijker op voorhand de filmsynopsis niet heeft gelezen, kan wel eens in de problemen komen. Regisseur Aaron Harvey heeft zijn film antichronologisch opgebouwd, maar of dat Catch .44 ten goede komt, is twijfelachtig. Als toeschouwer weet je niet hoe goed de personages elkaar onderling kennen en hoe het komt dat ze bepaalde informatie van elkaar weten. Eigenlijk wordt pas halfweg de film duidelijk hoe de vork aan de steel zit. 

Op zich vallen de acteerprestaties van de spelers nog te pruimen. Maar Bruce Willis werd voor de gelegenheid uitgedost met een aantal wel erg onnatuurlijk aangebrachte schoonheidsvlekjes. Visueel gezien heeft Harvey er wel kaas van gegeten: om van de ene naar de andere scène over te gaan, gebruikte de regisseur een filter met een analoog effect, wat iets extra aan de film geeft.

Al bij al kan je van Catch .44 zeggen dat de verhaallijn slecht in beeld is gebracht, maar dat de acteerprestaties en de visualisatie die tegenvaller min of meer compenseren.