Funky oplichters met foute kapsels

Film: American Hustle

Regisseur: David O. Russell

Matthias

American Hustle

© Sony Pictures

Een gokje wagen, een dansje placeren en een paar mensen oplichten: Let’s Hustle.

Lang geleden dat we zo direct in een film werden gesmeten als in David O. Russells flamboyante vertelling van het Abscam-schandaal.

Hierin volgen we een professionele oplichter die eind jaren 70 genoodzaakt wordt om met de FBI samen te werken om er een hele rits hoge pieten bij te lappen. Met overduidelijke expertise speelt hij met de voeten van zijn prooien én van de FBI. 

Terechte Oscarnomaties

Wat op papier een typische Amerikaanse misdaadfilm lijkt, wordt in de handen van regisseur O. Russell komisch goud. Met dank aan Jennifer Lawrence als geflipte huisvrouw, Christian Bale als meesteroplichter Irving, de altijd ravissante Amy Adams als Irvings muze en Bradley Cooper als koene FBI-yuppie, genaamd Richie DiMaso. 

De vier Oscarnominaties zijn allesbehalve gestolen, maar het is vooral O. Russel die zo lustig met zijn camera rond de personages zwiert dat het lijkt of de cast niet anders kon dan onnavolgbaar met hem mee te stomen.

Meesterlijke cineast

American Hustle is één grote Amerikaanse zwendel die onze oogballen nog uren mocht bespelen. Alles klopt in de film en na The Fighter en Silver Linings Playbook mag O. Russell gerust tot het pantheon van de grote Amerikaanse regisseurs gerekend worden. 

De nieuwste prent van zijn hand is een dergelijke brok bruisende energie dat we elke minuut het schuim van onze lippen moeten vegen van pure opwinding. Voor de vinnige dialogen, een hippe dansscène en het over-the-top acteerwerk laten wij ons graag oplichten!

Ontdek American Hustle, de exclusieve avant-première van Her en andere films op 27 februari in Sphinx Cinema Gent. BILL verwent je met warme chocomelk, goodies en de film aan voordeeltarief.