Brief aan James Franco

van een goedbedoelende fan

Aaren

Video’s voor Brief aan James Franco

James Franco & Seth Rogen - Bound 3 (Vague)

Beste James Franco,

Rare jongen ben jij, acht films alleen al in 2013 en dan nu die YouTubeparodie op Kanye West (zie boven) met je collega Seth Rogen, even tussen het filmen van je volgende prent door opgenomen.

Een echte kwaliteitsgarantie is je naam op de affiche bezwaarljk. Al sinds je in 2002 een celebrity werd als Spidermans (aanvankelijk) goedige vriendje, Harry Osborn, is het nu eens hit, en dan weer miss.

Tristan & Isolde? Flyboys? The Great Raid? Serieus, James: waar zat je met je gedachten? Toegegeven, Milk en In The Valley of Elah waren er dan weer wel knal  op, wat ons alvast deed vermoeden dat het meer een kwestie van kunnen maar niet willen was.

Met het claustrofobische 127 Hours leek het enkele jaren terug trouwens eindelijk de goede weg op te gaan, maar een klein jaartje later maakte het affreuze Your Highness al weer een einde aan de optimistische illusie. Hoe hebben ze voor dat gedrocht overigens in godsnaam de lieflijke Nathalie Portman weten te strikken? We zijn er nog steeds niet helemaal goed van.

Nuja, het leven gaat voort, en jij blijkbaar ook. Drie films op het Film Fest Gent 2013: niet mis! In het genietbare Lovelace  zetten jij en je karakteristieke grijns zelfs een goeie Hugh Hefner neer. Well done. Het door jou geregisseerde As I Lay Dying was echter een heel stuk minder. Jammer, Faulkners roman verdiende beter, James.

Begrijp ons trouwens niet verkeerd, we mogen je wel. Je kan een stukje acteren, en de manier waarop je jezelf in het flauwe This Is The End te kijk stelt siert je, maar mag het soms wat meer zijn James?

Neem nu Oz The Great And Powerful begin dit jaar: geen sléchte film, maar mag die automatische piloot toch eens even af alstublieft? Hetzelfde eigenlijk ook voor Rise Of The Planet of The Apes, of Howl, of Date Night, of...

Welja, je snapt het wel. Onze tip voor jou: werf een kritische persoonlijke assistent(e) aan om alle scripts zorgvuldig na te lezen, en stop nu toch eens met die Danny McBride te vragen voor je projecten.

Met vriendelijke groeten,

een goedbedoelende fan