Cinema in openlucht

5 tips

Natasja Van Looveren

Foto’s voor Cinema in openlucht

© http://cultuurbrigade.be/kaleidoscoop

Openluchtcinema Kaleidoscoop in Aalst

Wie zegt dat film kijken en buiten zitten niet samengaan? Zomervakantie betekent mooi weer en veel tijd, en gelukkig zijn er de komende maanden genoeg mogelijkheden om te genieten van zomertemperaturen, gezellige sfeer én een goede film. Wij maakten voor jullie een selectie van vijf openluchtcinema’s die zeker een bezoekje waard zijn. 

Films op het strand

Wat is er leuker dan in de zomer op het strand zitten? Juist, in de zomer op het strand zitten met een goede film erbij! Elke donderdag in juli en augustus geniet je op het strand van Zeebrugge languit van de gratis openluchtbioscoop. In de namiddag zijn er telkens twee jeugdfilms, vaak geselecteerden van het Jeugdfilmfestival. ’s Avonds staan bekende en minder bekende Vlaamse films op het programma. Dat allemaal met het geruis van de zee op de achtergrond. Het volledige programma vind je hier.

Kijken vanuit je auto

Wie bij Bobbejaanland alleen denkt aan veel attracties en nog meer cowboys en indianen, heeft het voor een keer mis. Dit jaar in augustus gaan de jaarlijkse Coca Cola Drive-In Movies door op de parking van het pretpark. Pik een blockbuster mee vanuit je auto. 

Als je niet genoeg kan krijgen van Drive-In Movies kan je ook terecht op de weide van Utopolis Beach in Mechelen, en dit al voor het achttiende jaar op rij. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag in juli en augustus worden ook hier de spectaculairste blockbusters gespeeld, inclusief strandsfeer en cocktailbar. Wie met een oldtimer komt mag trouwens gratis binnen. Bestel hier je tickets. 

Cinema aan de Schelde 

Ook op de Zomer van Antwerpen staan er openluchtvoorstellingen op het programma. Cinema Urbana gaat door in Hangar 19A, vlak naast de Schelde. Hier kan je elke avond naar een andere film gaan kijken. De toegang is gratis, en tijdens de pauze is er altijd verse soep en heel veel gezelligheid.  Bekijk hier het programma.  

Verrassende ontdekkingen 

Voor de vierde keer op rij gaat in Aalst begin augustus Kaleidoscoop door, een gratis openluchtcinema op verschillende leuke locaties in de stad. Op het programma staan niet alleen populaire Hollywoodproducties, maar ook minder bekende films en een aantal kortfilms van jonge Belgische regisseurs. Kijk zeker altijd na waar de voorstellingen doorgaan, want de locatie is elke keer anders. Eigen stoelen en dekentjes meenemen mag, maar er worden ook zachte zetels, tapijten en nachtlampjes voorzien. Sfeer verzekerd. Programma en locaties vind je hier

Film in de wijken

In september verwelkomen de inwoners van Ninove opnieuw filmliefhebbers in hun stad. Film in de Wijken was vorig jaar een groot succes en dus kan je ook dit jaar weer op leuke locaties naar de cinema. Dit jaar trekt het scherm ook buiten de grenzen van de stad naar leuke wijken in de verschillende deelgemeentes.