De grafrede van de telefooncel

De hoorn ligt definitief af

Inge

In een wereld waar 24/24 bereikbaar zijn nogal vanzelfsprekend is, verdwijnt er al eens een log technologisch middel. Ooit state of the art, nu in verval. De telefooncel verdwijnt definitief uit het landschap. Brengen hun condoleances:

Tony Soprano - The Sopranos

De godfather van de maffiaclan in New Jersey heeft altijd een muntje op overschot. In The Sopranos pleegt hij regelmatig een telefoontje op de old school manier. Niet omdat hij geen mobieltje kan veroorloven, maar om het alziend oog/oor van de geheime diensten te slim af te zijn.

 

Melanie Daniels - The Birds

De telefooncel kan niet enkel dienen voor een gesprekje met een andere lijn, maar ook als schuilplek. Melanie Daniels in Hitchcock classic The Birds heeft het geweten! De storm vogels wist ze te ontwijken, maar al snel tikten ook zij ongeduldig op het raam. Dan maar 911 bellen?

 

Ron Burgundy - Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Een schoolvoorbeeld van een comfort call. Het besnorde nieuwsanker treurt om zijn geliefkoosde huisdier Baxter. Schijnbaar ter ziele gegaan in een ongelukkig ongeluk. Veel geween en onverstaanbaar gemekker in 'a glass case of emotion'. Zo erg.

 

Harry Potter - Harry Potter and the Order of the Phoenix

Nog meer zottigheden waar de telefooncel zich op de borst mag voor kloppen: transport. In de magische wereld van Harry en zijn vrienden dan toch. Voor een uitstapje naar het Ministerie van Toverkunst is een ritje met de telefooncel de way to go

Maar nu is dit stuk cultureel erfgoed dus ten dode opgeschreven. So many feelings. Ondertussen denkt Harry er ook het zijne van.