Deze 5 titels uit Cannes kan je nu al zelf zien

L'Amant Double, Twin Peaks en meer

Janne Vanhemmens

Films uit Cannes doorlopen een maandenlang traject langs distributeurs en marketingdepartementen voor ze in de zalen en op de posters van je bushalte terechtkomen. Voor Good Time met Robert Pattinson en de nieuwe Haneke-film Happy End is het bijvoorbeeld nog wachten tot midden oktober. De uitzonderingen waar de filmliefhebber nu al van kan genieten hebben we te danken aan Frankrijk, Netflix en David Lynch.

Les Fantômes d'Ismaël

Wij zagen de openingsfilm van de 70ste editie van het festival in voorvertoning zonder ondertitels, want die waren nog niet klaar. We hopen voor wie gaat kijken dat het daar aan lag dat Marion Cotillard belachelijk overdramatisch speelde en de verhaallijn precies geen steek hield.

Nu in de zalen

L'Amant Double

Gemengde gevoelens bij onze collegajournalisten in Cannes over deze nietsverhullende psychologische thriller. Niet vies van een ingezoomde vagina en psychologische spelletjes? Ga dan zeker je eigen mening vorming.

Nu in de zalen

Rodin

"Het is een goede biopic van de beeldhouwer, maar hij zwijgt verdorie geen seconde!" exclameerde een vriend die de persvisie van Rodin zag. Voor fans van beeldhouwkunst die niet snel vermoeid raken.

Nu in de zalen

Twin Peaks

Amper een paar dagen na de première in Cannes werd het nieuwe seizoen van Twin Peaks gelanceerd voor het grote publiek, dat maar liefst 26 jaar op zijn honger moest zitten. Gordijnen dicht, airco aan en bingewatchen maar!

Nu op Play More van Telenet

Okja

Boegeroep en technische problemen kwelden de eerste vertoning van de Zuid-Koreaanse Netflixfilm met onder andere Tilda Swinton. De Fransen waren kwaad dat een competitiefilm in Cannes niet in de zalen komt, maar des te beter voor jou: vanaf volgende week kan je er gewoon thuis in je luie zetel naar kijken.

Vanaf 28 juni op Netflix