Distant Sky: herbeleef Skeleton Tree op het witte doek

One more time with feeling

Nick Cave and The Bad Seeds

Maxime

Was je net te laat voor tickets voor het optreden van Nick Cave in het Sportpaleis of wil je het net graag nog eens allemaal herbeleven? Op 12 april vertoont Kinepolis Distant Sky, de opname van Nick Cave's concert in Kopenhagen.

Nick Cave and The Bad Seeds maakten voor Skeleton Tree al vijftien geweldige platen. Maar hun zestiende album kapatulteert hen rechtstreeks de onsterfelijkheid in. Een lepe streek van het lot om 'u' tegen te zeggen. Tijdens de opnames overleed Caves zoon Arthur en hij legde het verdriet, de wanhoop en de rouw in de plaat. Recensenten waren unaniem laaiend enthousiast over Skeleton Tree, maar als vader en mens wil je alle recensies inruilen voor je zoon.

Distant Sky

Na een briljante plaat volgt een briljante wereldtournee. Overal waar Cave neerstrijkt, laaft het publiek zich aan troost en melancholie. Het concert in Kopenhagen werd vereeuwigd door cineast David Barnard. Het resultaat is de concertfilm Distant Sky, een hommage aan de intense en integere relatie tussen de band en de fans.

Op 12 april te zien in de Kinepolis.