Drie keer filmavond in Hasselt

Zebracinema

Stadscampus Universiteit Hasselt

Pieter Lantsoght

Video’s voor Drie keer filmavond in Hasselt

EL CIUDADANO ILUSTRE - Officiële NL trailer

  • Stadscampus Universiteit Hasselt
  • 07 tot 21 dec 2017
Google maps
location

Wat?

Zebracinema heeft deze maand drie films voor je in de aanbieding in Hasselt

  • In de Argentijnse zwarte komedie El Ciudadano Ilustre trekt een Nobelprijswinnende auteur terug naar het geboortedorp dat hij in zijn boeken altijd bestempelde als een bekrompen provincienest, om er het ereburgerschap in ontvangst te nemen. Maar is dat wel zo'n goed idee? 

  • Lady Macbeth, niet de gelijknamige lady van Shakespeare, trekt in bij haar sadistische en veel oudere man in een mistig Engels landhuis klaar voor een mistroostig huwelijksleven. Maar hoe lang kan ze onderdrukt worden?

  • In The Sense of an Ending, trekt de gepensioneerde Tony uit zijn kabbelende leventje terug in de tijd wanneer hij het dagboek van een oude schoolvriend erft. Want kan hij nog wel zeker zijn van zijn herinneringen?

Doen, want: 

Nu het buiten al donker wordt nog voor je lunch goed en wel verteerd is, hoef je je verre van schuldig te voelen om je in een warme, donkere zaal in een pluche stoel te nestelen voor een portie popcorn en cultureel verantwoord filmvertier. Nu we het zo schrijven, waarom zou je je daar ooit schuldig over moeten voelen?

De zorgvuldig uitgekozen filmselectie zorgt er bovendien voor dat je eigenlijk niet hoeft te twijfelen of de film wel de moeite zal zijn. Waar voor je geld dus!

Meer weten?

El Ciudadano Ilustre (7/12), Lady Macbeth (14/12) en The Sense of an Ending (21/12) zijn te zien in de Stadscampus van Universiteit Hasselt. Alle info vind je hier.