BILL tipt op Film Fest Gent

Film Fest Gent 2017

Romanie
  • Kinepolis Gent
  • 10 tot 20 okt 2017
Google maps
location

Het is weer zover. Gent staat in rep en roer voor het jaarlijkse filmfestival en dat betekent tien dagen lang filmplezier.

Ook dit jaar checkt een jongerenjury weer 18 films uit het Explore Zone-parcours, speciaal voor jongeren. Aan het eind van het festival gaat een van die films met de Explore Award lopen. Opvallend dit jaar is dat heel wat films over de ontluikende seksualiteit bij jongeren handelen.

Deze drie maken voor ons alvast kans op die Award:

Thelma

Door Joachim Trier

In 2015 leerde het grote publiek Joachim Trier kennen met zijn veelgeprezen Louder than Bombs en ook dit jaar slaat hij toe met  Thelma. Het verhaal speelt zich af in Noorwegen en gaat over de jonge Thelma die moet vechten tegen haar eigen gevoelens en haar familie. De trailer belooft een cinematografisch spektakel en ook horrorfanaten zullen niet op hun honger blijven zitten.

Thelma kan je bekijken op donderdag 19 en vrijdag 20 oktober in Kinepolis Gent en op vrijdag 20 oktober in Studio Skoop.

Ava

Door Léa Mysius

Nog een film met veelbelovende spectaculaire beelden is Ava, een coming-of-agedrama van de Franse cineaste Léa Mysius. De dertienjarige Ava krijgt op vakantie te horen dat ze blind wordt en moet dit op haar eigen manier proberen te verwerken. Ze schotelt zichzelf levensvragen voor die vele jongeren zich op een bepaald moment weleens stellen en reageert haar frustraties af op haar moeder, die doet alsof er niets aan de hand is. Het leven lijkt niet mee te zitten, tot Ava de knappe en rebelse oudere Juan ontmoet…

Ava speelt op woensdag 11, vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober in Sphinx Cinema en donderdag 19 oktober in Kinepolis Gent.

Call Me by Your Name 

Door Luca Guodagnino

Nog zo'n coming-of-ageverhaal is Call Me by Your Name, over een eerste liefde en de ontluikende seksualiteit. Tijdens de zomer van 1983 gaat de zeventienjarige Elio logeren bij zijn familie aan de Italiaanse Riviera en hij houdt zich er bezig met muziek en literatuur. Daarbij wordt hij vergezeld door de Amerikaanse doctoraatsstudent Oliver, voor wie hij al snel gevoelens krijgt. De vele mooie dialogen zorgen voor een unieke sfeer. De film wordt nu al getipt als één van de films van het jaar. En om het nog leuker te maken: Sufjan Stevens schreef de muziek voor deze film.

Call Me by Your Name zijn maandag 16, woensdag 18 en donderdag 19 oktober in Kinepolis Gent.