Gezocht: de volgende Hans Zimmer

Compositiewedstrijd voor jonge Europese filmcomponisten

Film Fest Gent

Stien

13e Compositiewedstrijd voor jonge Europese filmcomponisten

© filmfestival.be

  • 28 mei tot 11 jul 2014

Ben jij een kei in het componeren van filmmuziek? Of een grote muziekfanaat die een uitdaging niet uit de weg gaat? Dan biedt Film Fest Gent jou een geweldige kans.

Voor de 13de keer reikt Film Fest Gent de SABAM Award For Best Young European Composer uit aan een jong Europees filmmuziektalent. Als een van de drie finalisten van de wedstrijd, krijg je een fantastische driedaagse in Gent cadeau vol filmmuziekactiviteiten en ontmoetingen met grote namen uit de filmmuziekindustrie.

Bovendien zal je compositie live worden uitgevoerd door het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé tijdens de uitreiking van de World Soundtrack Awards op zaterdag 25 oktober om 20u in Kuipke Gent. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt, die naar huis mag gaan met de felbegeerde prijs en 2500 euro extra in zijn of haar portemonnee.

Wat moet je doen?

Componeer muziek bij een fragment uit Fellini’s Otto e Mezzo uit 1963. Heb je een Europese nationaliteit, ben je jonger dan 36 jaar en zit je ondertussen op het puntje van je stoel om aan je compositie te beginnen? Twijfel dan niet en schrijf je in tegen 11 juli.

Meer informatie vind je hier. Voor vragen over de inschrijvingen kan je hier terecht.