Last call: jongerenjury Film Fest Gent

Film Fest Gent

Jongerenjury gezocht

Katelijne Bortels
  • Film Fest Gent
  • 28 jul tot 01 aug 2016
Google maps
location

Frisse lucht en lichaamsbeweging zijn zo overrated. Voor een portie levenservaring moet je immers je huis niet verlaten, een goede film is voldoende. Maar wat is een goede film? Daar heb jij het laatste woord over. 

Wat?

Laat de rode loper voor je uitrollen en paradeer als eregast tussen de sterren op het Film Fest Gent. Jouw expertise wordt gevraagd om het volgende hoogtepunt in de filmgeschiedenis te identificeren.

Vijf jongeren worden van 11 tot 21 oktober één met de cinemazaal en laten hun kritische stem horen. Zij beslissen welke film uit de Explore Zone, het jongerenparcours van het festival, de Explore Award wint en wonen daarbij enkele exclusieve evenementen bij.

Wie?

Heb je een popcornverslaving en ben je niet bang in het donker? Ben je een hardcore filmliefhebber en student? Vind je het niet al te erg om die studies een dikke week aan de kant te schuiven, voor even educatieve redenen uiteraard en ben je tussen de 18 en 26 lentes jong? Als je volmondig en enthousiast JA! hebt geroepen bij bovenstaande vragen, is de jongerenjury iets voor jou.

Hoe?

Om mee te dingen naar een plaats in de jongerenjury, vul je dit formulier in voor één augustus. Nadien kan je een geselecteerde film kijken op UniversCiné, waar je voor eind augustus een recensie over schrijft. Als jouw schrijftalent in de smaak valt bij de professionele jury, kan je je begin september aan een uitnodiging voor een gesprek verwachten. Al de praktische informatie vind je nog eens hier

Schrijf je hier in als jurylid.