Post Film Fest Gent

Film Fest Gent

Ine

Video’s voor Post Film Fest Gent

The Lobster Official International Trailer

Nu de bioscoopdeuren definitief dicht zijn en de rode loper is opgerold, wordt het stilaan tijd om het leven PFFG (Post Film Fest Gent) onder ogen te zien.

Omdat afscheid nemen altijd pijnlijk is, werpt reporter Ine nog een laatste blik over de schouder en lijst ze drie Film Fest-ontdekkingen op. Niet de beste of de slechtste films, wel diegene die haar het meest zijn bijgebleven. For old (& good) times' sake!

The Lobster (Yorgos Lanthimos)

Je kijkt nog maar met een half oog naar de trailer van de eerste Engelstalige worp van regisseur Yorgos Lanthimos en je weet het al: deze film is knettergek. Na het zien van de volledige trailer – laat staan de volledige film – ben je er helemaal uit: wie deze toekomst bedacht, is rijp voor het gesticht.

Maar daar wordt het wél een leuke boel, want hoe absurd de situaties ook zijn waarin Colin Farrells personage David belandt, zijn reacties op die geschifte omgeving zijn bijzonder entertainend, intrigerend ook. En bevreemdend zeg je? Zeker. Angstaanjagend? Absoluut. Zo ontzettend, ongelofelijk ongemakkelijk? Het zal wel zijn! Maar onder die dikke laag awkwardness schuilt een treffende observatie van de mens in het Tindertijdperk. En mocht het toch ooit zover komen, denk hier al eens over na: Welk dier zou jij willen zijn?

Our Little Sister (Hirokazu Koreeda)

Na Nobody Knows (2004) en Like Father, Like Son (2013) maakt de Japanse cineast Hirokazu Koreeda met Our Little Sister alweer een tedere, gevoelige film. Dit keer verkent de regisseur de mysteries van familiebanden aan de hand van drie zusjes, twintigers, die op de begrafenis van hun vader ontdekken dat ze nog een halfzus hebben. Als vanzelf heten ze het dertienjarige meisje welkom in hun midden en in hun huis in de stad. Dat is het begin van een reis die af en toe voor spanningen zorgt, maar toch vooral heel sereen en charmant in beeld wordt gebracht.

A Royal Night Out (Julian Jarrold)

Iets minder sereen, maar daarom niet minder mooi is de zusjesband die prinsessen Margaret en Elizabeth verbindt in A Royal Night Out. Het is 1945, Londen viert feest en de zussen willen erbij zijn. Met twee chaperons in hun kielzog vliegen ze voor één nacht hun gouden kooi uit. Wat er dan gebeurt, is niet voor de ogen van hun ouders bestemd. Actrice Bel Powley (ook te zien in Diary of a Teenage Girl)steelt de show als jonge, naïeve geluksvogel Margaret. Het resultaat is een koninklijk uitstapje om van begin tot eind bij te glimlachen.