Zo start je feestend het academiejaar in Gent

Cultuurtips in jouw buurt

Gent

Camille

Geen betere manier om je studentenstad te ontdekken dan je volledig onder te dompelen in alles wat er te doen is. BILL selecteert voor jou drie toppers die je vanaf 18 september kan afschuimen.

Gent

1. Film Fest Gent

Wanneer? 10 tot 20 oktober
Waar? Gent
Wat? Festival: Film Fest Gent

Dit jaar start de 44ste editie van Film Fest Gent: meer dan 110 langspeelfilms en 30 kortfilms van over de hele wereld worden hier gepresenteerd én kunnen in de prijzen vallen. Verder is muziek onlosmakelijk verbonden met het festival. Sinds 2001 worden hier namelijk de World Soundtrack Awards uitgereikt, één van de belangrijkste filmmuziekprijzen.

En gelukkig is dit geen filmfestival enkel voor pers en beroemdheden, ook jij kan er bij zijn! Bestel een handige rittenkaart waardoor je meerdere films kan zien of meer vrienden kan meenemen.

2. Meer dan foto

Wanneer? 7 oktober tot 7 januari
Waar? S.M.A.K.
Wat? Expo: The Photographic I - Other Pictures

Fotografie wordt in deze snel evoluerende tijden al snel gezien als een "oud" medium, hoewel het zo alomtegenwoordig is. Foto’s zijn veel meer dan enkel een versiering aan de muur of een mooie herinnering. Ze vormen mee de structuur en zijn een plek waar virtualiteit en realiteit elkaar ontmoeten. Duik mee in de wereld van analoge en digitale beelden met het eerste deel van de tentoonstelling The Photographic

3. Daverende drum-'n-bass

Wanneer? 7 oktober
Waar? De Vooruit
Wat? Fuif: Star Warz presents The Bassic Agency Takeover

Star Warz is één van de leidende drum-‘n-bass-evenementen in België. Na hun podium op Tomorrowland deze zomer zakken ze nu af naar de Vooruit. Met een line-up van maar liefst 14 artiesten belooft 7 oktober een legendarische avond te worden.

 

 Meer feest? Ontdek ook de tips in Leuven, Brussel, Antwerpen, Kortrijk en Hasselt.